Elektromos autókra is tervez majd útvonalat a Google Maps

Elektromos autókra is tervez majd útvonalat a Google Maps
A navigációs alkalmazások, például a Google Térkép egyik jellemzője, hogy általában a leggyorsabb útvonalat kínálják az úticélhoz, de néha a gyorsabb nem mindig jelent energiahatékonyságot.

Például előfordulhat, hogy az úticélhoz vezető legrövidebb távolság tele lesz, így a Google Térkép kínálhat egy olyan útvonalat, amely hosszabb lehet a távolság szempontjából, de gyorsabb is, mivel kevesebb az autó - írja a Marketingmorzsák.

A 9to5Google jelentése szerint úgy tűnik, hogy a Google Maps alkalmazás APK lebontása során felfedezték, hogy a Google azon dolgozik, hogy egy új funkciót vezessenek be a Mapsbe a kifejezetten elektromos járművekhez és hibridekhez tervezett energiahatékony útvonalak formájában.

Ez egy korábban bevezetett Google Térkép-funkció kiterjesztése, amely üzemanyag-hatékony útvonalakat kínált, de mivel az elektromos autók és a hibridek egyre gyakoribbá válnak, és mivel az üzemanyag és az elektromos autók is különböznek egymástól, így különböző útvonal a legtakarékosabb.

A közelgő frissítésben a felhasználók kiválaszthatják majd a motortípust, a Google Maps pedig megtalálja a legenergia- vagy üzemanyag-hatékonyabb útvonalat. Az új funkció még nem él, de mivel a Google Maps legújabb APK-jában volt, úgy gondoljuk, hogy a megjelenése nem lehet túl messze.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!