Elbúcsúzik az Androidtól a Samsung?

Elbúcsúzik az Androidtól a Samsung?
A Google még fejlesztés alatt álló rendszere, a Fuchsia a legtöbb felhasználó előtt teljesen ismeretlen. Ez azonban csak idő kérdése, hogy megváltozzon.

Bár hivatalosan továbbra sem létezik, egyre több jel mutat arra, hogy a Google nagyon is fejleszti, és komoly szerepet szán a Fuchsia operációs rendszernek, amely az Android utáni idők felülete lehet. Hogy a szoftver pontosan mire lesz képes, az egyelőre nem ismert, de a hírekben azért fel-felbukkannak információk: többen például úgy vélik, hogy a rendszer szinte minden okoseszközzel kompatibilis lesz, és jobb adatvédelmi megoldásokat is kínál majd.

A témában most a BGR jelentkezett egy érdekességgel, ami elsőre kissé meglepőnek tűnik. A portál cikke az egyik legismertebb szivárogtató, Ice Universe bejegyzésére épül, aki a Twitteren arról ejtett szót, hogy a Samsung a jövőben átállhat erre a szoftverre, ami egyben az Androidtól való búcsút is jelentheti.

A kiírás önmagában nem őrültség, ha azt nézzük, hogy a Samsung fontos partnere a Google-nek, hiszen számos termékén a keresőcég rendszere dolgozik. Ráadásul a hírek szerint éppen a Samsung gyártja a vállalat Pixel 6-os készülékeit működtető rendszerchipeket. A BGR szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy a dél-koreai cég korábban megpróbálkozott ugyan rendszerfejlesztéssel, de a Tizen nevű termék nem lett az ipar (és a fogyasztók) kedvence, a vállalat az Android mellett tette le a voksát.

Az eltelt években ez nem is változott, ám, ha a szoftver kibocsátója úgy dönt, hogy hátrahagyja a fő művét, úgy feltételezhető, hogy a partnerek, így pedig a Samsung is követik majd ebben. Erre utalhat tehát Ice Universe kiírása, de hogy ennek mégis mennyi valóságalapja van, az nem ismert. A dolgot ráadásul nagyban hátráltatja, hogy a Fuchsia továbbra sem mutatta meg magát, és egyelőre nem is tudni, mikor kerülhet erre sor.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Samsung, Android