Einstein tablet az iskoláknak

Einstein tablet az iskoláknak
Egy izraeli cég az oktatásba vinné a tableteket. A gyártás megkezdődött, az eszközök jól szerepeltek az első teszteken. Menő lesz kutatni a suliban.

Az iskolai kisérletekhez szeretne segítséget nyújtani az Einsteinről elnevezett szerkentyű, amelyet a feltalálói arra terveztek, hogy segítsgével iskolások mérjenek, teszteljenek, dolgozzanak, kutassanak.

Az Einstein tablet egy kicsit bonyolultabb, mint egy megszokott tábla eszköz. A kisérletekhez szükséges szenzorokat - számszerint nyolcat - beleépítették, illetve további 4, vagy megosztva akár nyolc szenzorral lehet felszerelni.

A kísérleteket magunk is kiagyalhatjuk, de segítségünkre van egy egész sereg előre már előre kidolgozott projekt, amelyeket modulonként szerezhetünk meg.

Az eszköz nem túl olcsó, alapára 300-350 dollár, de a fejlesztői azt gondolják, hogy kiváló oktatási eszközt kínálnak az Einstennel az iskoláknak. Az eszköz, 7 inches és csinos kézbe álló darab.Természetesen Androidot futtat.

A fejlesztő Fourier Education tervei szerint lesz a rendszerhez saját program letöltő központ, sokrétű analizáló rendszer és egy komplett multimédiás kisérlet tervező rendszer is. A tabletek edukációs felhasználása ugyan nem újdonság, de ennyire komplex oktatási rendszert még senki sem dobott piacra eddig. A rendszer komoly vetélytársa lehet a Webcam laboratory nevű hazai startupnek, amely néhány éve a netpcken aratott sikert.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!