Egyre többen támadják a WhatsAppot

Egyre többen támadják a WhatsAppot
Kétségtelenül a legnépszerűbb üzenetküldővé vált a WhatsApp, ezért is támadják egyre gyakrabban a net rosszindulatú szereplői. Most egy olyan frissítés készül, ami megnehezíti az utóbbiak dolgát.

Szokás szerint a WhatsApp kódjaiban kutakodó WABetaInfo vett észre egy készülő frissítést és benne a kettős ellenőrző kódot, amely biztonságosabbá teheti az üzenetküldő használatát - írja a hvg.hu.

Ez a frissítés (amelynek a megjelenési dátuma egyelőre még ismeretlen) jól jöhet már csak azért is, mivel a WhatsApp bővíti fiókjai több eszközről történő elérhetőségét.

Amikor a WhatsApp-fiókba való első bejelentkezési kísérlet sikeres, egy másik 6 számjegyű kódra lesz szükség a folyamat befejezéséhez: ebben az esetben a WhatsApp egy másik üzenetet küld a telefonszám tulajdonosának, hogy figyelmeztesse a fiókjába való bejelentkezési kísérletről. Így a felhasználó tudni fogja, hogy valaki megpróbál bejelentkezni a fiókjába, és nem osztják meg a második ellenőrző kódot a folyamat befejezéséhez. A WhatsApp célja tehát az a kettős ellenőrző kóddal, hogy megerősítse a bejelentkezési folyamatot, és megakadályozza a fiókkal, személyes adatokkal való visszaélést.

A WhatsApp az első azonnali üzenetküldő alkalmazás, amely támogatja ezt a funkciót, és a kettős ellenőrző kód valóban megelőzheti a fiókok ellopását, ha nincs engedélyezve a kétlépcsős azonosítás. Az új funkció Android és iOS felhasználók számára is elérhető lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Whatsapp