Egyre több tinédzser használ okostelefont és tabletet

Egyre több tinédzser használ okostelefont és tabletet
Az Egyesült Államokban, az elmúlt egy évben, a 13 – 17 évesek korosztályában ugrásszerűen megnőtt az okostelefon és tablet tulajdonosok száma.

A Familiy Online Safety Institute felmérése szerint míg a tavalyi évben a korosztály mintegy 43 százalékának volt okostelefonja, addig 2013 végére ez az arány el fogja érni a 64 százalékot.  Ugyanez a növekedés a tabletek esetén is hasonlóan drámai volt, itt 45 százalékról 67 százalékra nőtt az arány. Továbbá az is kiderült, hogy az okostelefonok legmagasabb penetrációja a 16-17 év közöttiek körében volt, ugyanis csaknem háromnegyedük rendelkezik ezzel az eszközzel.

A fiatalok sokféle digitális tevékenységet folytatnak ezeken az eszközökön,ugyanakkor a legtöbb válaszadó valamilyen kommunikációs tevékenységet jelölt meg.  A megkérdezettek a körében a legnépszerűbb tevékenység a szöveges üzenetek küldése és fogadása volt 87 százalékkal. Ezt követte a mobil vagy online játék (82 %), ugyanolyan arányba az email küldés és a közösségi média használat  (81%), az online üzenetküldés(71%) valamint az Instagram használat ez utóbbi 42 százalékkal.

Érdekes azonban hogy számos tevékenységben, például az email küldésben, az azonnali üzenetküldésben, valamint a Twitter használatban némi csökkenés mutatkozott a tavalyi évhez képest.

Közösségi média használat nagy aránya kapcsán felvetődik a tinédzserek adatai biztonságának kérdése. A felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede valamelyest vagy nagyon aggódik személyes adatainak biztonságáért.  Tíz válaszadóból hét mondta azt, hogy van valamilyen digitális zár az eszközein. Kétharmaduk pedig azt állította, hogy a közösségi média felületeken adataikat csak a barátaik számára teszik hozzáférhetővé.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!