Egyre több az okos-mobilos turista

Egyre több az okos-mobilos turista
Az utazásunk alatt egyre többször veszünk igénybe helyi információ forrásokat, amelyek többsége már webes vagy mobilos alkalmazásból ered.

Szívesen használunk az utazásaink alatt okostelefon alkalmazásokat, ha a meglátogatott idegen ország helyi nevezetességeire vagyunk kiváncsiak. Ez természetes, hiszen számos olyan alkalmazás készült világszerte, amelyek kifejezetten arra fejlesztettek, hogy programokat, szállásokat és egyéb szolgáltatásokat ajánljanak az utazóknak.

Az okostelefonok és tabletek számának megnövekedésével gyakorlatilag elszakadhattunk az internetkávézók túlzsúfoltságától és időnként költséges szolgáltatásaitól. A különböző utazási applikációk átvették a helyi brossurák, és kiadványok szerepét.

Legjobb példa erre az iLand Guide nevű hazai fejlesztésű applikáció, amely jelenleg a Karib Szigetek program ajánlója és már számos szigeten használják az odaérkező turisták információ szerzésre.

A rendkívül sokféle lehetőség mellett ma már szívesen foglalunk szállást is mobilunkkal. Az Emarketer összeszedte a legfontosabb funkciókat, amelyeket a szállásfoglaló alkalmazások kínálnak és megkérdezte az utazók, hogy melyeket használják. Az adatok magukért beszélnek, de a részleteket az emarketer oldalán érdemes még böngészni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!