Egy szuper trükk, ha túl sok alkalmazás van már az iPhone-odon

Egy szuper trükk, ha túl sok alkalmazás van már az iPhone-odon
Bizonyára sok iPhone-felhasználóval előfordult már, hogy nehezen igazodott el a főképernyőn a sok letöltött alkalmazás miatt. A rendrakást pillanatok alatt elvégezhetjük néhány egyszerű lépéssel, és még az appokat sem kell törölni hozzá.

Napjainkban általánossá vált, hogy már mindenhez van egy applikáció, ami megkönnyíti az életünket. A túl sok alkalmazás miatt azonban sokszor szembesülünk azzal, hogy telefonunk képernyője túlzsúfolttá vált. Ilyenkor szívesen megszabadulnánk az ikonoktól, az applikációkat viszont nem feltétlenül akarjuk törölni az eszközről. Létezik egy egyszerű rendrakási módszer, mellyel tárhelyet ugyan nem takarítunk meg, képernyőnket viszont sokkal átláthatóbbá tehetjük.

Az alkalmazás-ikonok eltüntetésének két módja is van. Az egyik, hogy a Beállítások menüben megkeressük az appot, majd a Siri és keresés opciót választva kikapcsolhatjuk a Megjelenítés a főképernyőn lehetőséget. Az elrejtett appok onnantól kezdve nem látszódnak a főképernyőn, a beállításokban viszont továbbra is elérhetőek.

A másik lehetőség, hogy rányomunk az elrejteni kívánt applikáció ikonjára, majd a Főképernyő szerkesztése opciót választjuk. Amikor az ikonok rezegni kezdenek, a bal felső sarokban megjelenő kis vonalra kattintva új menü gördül le, ahol az Eltávolítás a Főképernyőről lehetőséget kell választani.

Ha később mégis úgy döntünk, hogy szükségünk van valamelyik elrejtett alkalmazásra, könnyedén kikereshetjük azt az Appkönyvtárban vagy a keresősáv segítségével.

(Forrás: hvg.hu)

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!