Egy perc alatt állít fel diagnózist egy orvosi alkalmazás

Egy perc alatt állít fel diagnózist egy orvosi alkalmazás
Az okostelefonokon elérhető diagnosztikai eszközök egy új, modernebb változata lehet a Binah.ai fejlesztése. A segítségével szinte pillanatok alatt ellenőrizhető a felhasználó egészségügyi állapota.

A koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb szükség van azokra az eszközökre, amelyek egyszerű kezelőfelületük ellenére képesek választ adni a kérdésre: van-e valamilyen kezelésre szoruló problémája az egyénnek. Még jobb, ha az ellenőrzés során keletkező adatot a felhasználó továbbítani tudja az orvosnak, ezzel ugyanis alaposan lerövidíthető a diagnózis felállításáig eltelt idő.

Az általunk használt okosesközök legtöbbje már rendelkezik ezzel a jellemzővel, de köztük csak nagyon kevés olyan van, amely egyszerre több paramétert vesz figyelembe. E szűk lehetőségeket bővíti a Binah.ai fejlesztése, amelynek használatához elég a telefon kamerájába nézni – az app pedig máris vizsgálódni kezd.

A BBC összefoglalója szerint, amit a hvg.hu szemlézett a szolgáltatás a bőrön megjelenő, apró elváltozásokat keresi, amelyek a fejlesztő szerint több mint árulkodóak: ezekből az is látható, hogy a vér miként áramlik a testünkben, innen kiindulva pedig sokféle paraméter megvizsgálható. A Binah.ai terméke ezeket ellenőrzi, majd tájékoztatást ad az összegyűjtött adatokból, és arról, mi a helyzet velünk.

Az app érdekessége, hogy a pusztán az arcot “nézve” képes megmondani, mennyi az aktuális pulzusunk, az oxigénszaturáció, a légzésszám, a stressz-szint, illetve a szívfrekvencia-variabilitás. Ezek megállapításához nincs szükség külső eszközre, a szolgáltatás fő részét a telefon kamerája jelenti, továbbá az a diagnosztikai app, amelyet a vizsgálathoz telepíteni kell a készülékre. Az ellenőrzés néhány másodperc alatt elkészül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!