Egy magyar portál forradalmasítja az ingatlanpiacot - IKNK avagy Ingatlanosok Kérem Ne Keressenek!

Egy magyar portál forradalmasítja az ingatlanpiacot - IKNK avagy Ingatlanosok Kérem Ne Keressenek!
Új kihívója akadt az ingatlanközvetítőknek - méghozzá az IKNK online portál, amely a lakástulajdonosokat és a potenciális vevőket köti össze egymással. A platform a legmodernebb technológiákkal segíti az eladásra kínált ingatlanok részletgazdag bemutatását, hogy az érdeklődők látatlanban is kiszűrhessék az elvárásaiknak megfelelő lakásokat és házakat.

“Ingatlanosok, kérem ne keressenek” - kisebb túlzással kijelenthetjük, hogy ez a mondat már hozzátartozik az ingatlan témájú hirdetésekhez. Mindez Nánási Attila érdeklődését is felkeltette egykoron, ám a jelenséget akkor értette meg csak igazán, amikor maga is ingatlanközvetítőhöz fordult. Sok ismerőséhez hasonlóan csalódottan tapasztalta, hogy a cégek gyakran teljesen figyelmen kívül hagyják ügyfeleik ingatlanokkal kapcsolatos elvárásait, számos felesleges kört okozva. Ekkor jött az ötlet, hogy létrehoz egy portált, ahol kizárólag a lakástulajdonosok hirdethetnek - méghozzá úgy, hogy 3D-ben jelenítik meg az eladásra kínált ingatlant, hogy az érdeklődők utazás nélkül is megbizonyosodhassanak arról, hogy megfelelő-e számukra az adott lakás, és érdemes-e egyáltalán felvenniük a kapcsolatot a hirdetővel.

Így született meg az IKNK, vagyis az Ingatlanosok, kérem ne keressenek! elnevezésű online platform, ami arra hivatott, hogy megkímélje az eladókat és az érdeklődőket is a felesleges köröktől. Általános tapasztalat, hogy az ingatlanportálokon feltüntetett képek és alaprajzok nem adják át teljesen a valóságot. Az IKNK mögött álló csapat úgy orvosolja ezt a problémát, hogy kívül-belül beszkenneli az adott ingatlant, hogy az érdeklődők otthonuk kényelméből is bejárhassák a kiszemelt lakást. A szkenneléssel nyert adatok feldolgozásában kitüntetett szerepe van az AI-nak, ami a végleges 3D-s modell kiszámolását végzi. A felhasználók akár VR-ban is meglátogathatják az így kapott virtuális lakást, sőt az ebédlőasztalukra is kivetíthetik azt a mobiltelefonok AR funkciójával. De nemcsak emiatt bizonyul úttörőnek a platform: az ingatlanpiacon egyedül az IKNK használ külső szkennelést, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kívülről is megtekintsék a házakat.

A szkennelésen túl számos lehetőség adott az ingatlanok valósághű bemutatásához. Ott van például a panoráma túra, amely virtuálisan bejárhatóvá teszi az épületeket. Mindezt úgy kell elképzelni a gyakorlatban, hogy az IKNK munkatársai professzionális fényképeket készítenek az adott lakásról, amiket úgy fűznek egybe, hogy a felhasználók online is bebarangolhassák álmaik otthonát. Mindemellett arra is van mód, hogy a hirdetők 3D-ben is megmutassák az eladni kívánt lakás alaprajzát, ami egészen egyedülállónak számít az ingatlanpiacon, hisz egyik szolgáltató sem biztosít ehhez hasonlót. Pedig igény lenne rá, hisz az érdeklődők így sokkal pontosabb képet kaphatnak a lakás méretarányairól.

Az IKNK nagy hangsúlyt fektet a komolytalan érdeklődők szűrésére is. Az eladók egy online foglalási rendszerben (naptárban) jelölhetik be, mikor tudják személyesen is bemutatni az eladni kívánt ingatlant. Mindez igen kedvező feltételeket teremt az érdeklődőknek is, hisz telefonálgatás és levélváltás nélkül foglalhatnak időpontot. Egy fontos dologgal azonban számolniuk kell: az oldal kizárással bünteti azokat a felhasználókat, akik többször foglaltak már úgy időpontot, hogy nem jelentek meg a helyszínen.

“Azon vagyunk, hogy alapjaiban változtassuk meg az emberek ingatlaneladással kapcsolatos véleményét. Kiiktattuk az ingatlanközvetítés alapvető hibáit, és segítségül hívtuk a technológiát, hogy senkinek se kelljen felesleges köröket futnia az adás-vétel során" - mondta Nánási Attila, az IKNK megálmodója. Hozzátette: "Minden ponton igyekszünk a felhasználók segítségére lenni - igény esetén jogi tanácsokat is adunk, hogy gördülékenyebbé tegyük az adás-vétel folyamatát.”

A IKNK nem titkolt célja, hogy a fentebb említett értékesítési módszerekkel célozza meg az évről évre robbanásszerűen növekvő VR/AR eszközöket használó embereket és már saját metaverzum építésbe is belekezdtek.

Figyelem, esettanulmány következik! Az IKNK csapata példátlan kísérletre vállalkozott annak érdekében, hogy bemutassa, milyen apró bosszúságok érik nap mint nap azokat, akik eladásra kínálják saját ingatlanukat. A teszt keretében eladásra hirdettek meg egy lakást - méghozzá úgy, hogy a hirdetésben feltüntették az ingatlan témájú portálokon igen gyakran előforduló “Ingatlanosok, kérem ne keressenek! mondatot. Ám még ez sem tántorította el az ingatlanosokat attól, hogy felemeljék a telefont… De beszéljen helyettünk a kísérletet megörökítő videó!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!