Egy hacker feltört egy egész országot!

Egy hacker feltört egy egész országot!
Az összes argentin állampolgár, vagyis 45 millió ember személyes adatait lophatta el az a hacker, aki hozzáférést szerzett az ország nyilvántartó központjának adatbázisához.

A támadásra egy hónappal ezelőtt kerülhetett sor és bár a hatóságok azt egy hivatalos közleményben igyekeztek megcáfolni, annyit már elismertek, hogy ebben az időszakban az egyik minisztérium dolgozójának hozzáférésén keresztül valaki mégis is beléphetett a kormányzat rendszerébe - írja a kriptoakademia.com.

A napokban 44 ismert argentin állampolgár, többek között Lionel Messi, Sergio Aguero és az ország miniszterelnökének adatai is kikerültek az internetre. Az elkövető jelenleg egy darknetes fórumon próbálja értékesíteni az adatbázist, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az eredetiség további bizonyítékaként napokon belül szabadon elérhetővé teszi akár további 1-2 millió(!) ember adatait.

A támadást szakértők szerint ugyanaz követhette el, aki néhány hete az ország hadseregének egymillió fős adatbázisát is megszerezhette. Az elmúlt hónapok során több, a világ legfejlettebb nagyhatalmait érintő hackertámadásról is beszámoltunk. Az Egyesült Államokban például az ország legnagyobb olajvezetéke és húsfeldolgozó üzeme vált a kiberbűnözők célpontjává.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: hacker