Egy 16 éves tinédzser lehet a feje annak a hackercsoportnak, ami a Microsoftot és a Samsungot is feltörte

Egy 16 éves tinédzser lehet a feje annak a hackercsoportnak, ami a Microsoftot és a Samsungot is feltörte
A rendőrség szerint egy 16 éves autista tinédzser lehet a Lapsus$ hackercsoport vezetője. Hivatalosan még nem vádolták meg a bűncselekménnyel.

A brit rendőrség szerint egy 16 éves oxfordi fiatal lehet a feje a Lapsus$ nevű hackercsapatnak, ami korábban a Samsung, az Nvidia és a Microsoft rendszerét is meghackelte.  A BBC úgy tudja, a tinédzser, aki „White” vagy „breachbase” néven jelenik meg az online térben, eddig körülbelül 14 millió dollárt szedett össze tevékenységével.

A hackert egy weboldalon nevezték meg, miután összeveszett üzleti partnereivel. A kiberbiztonsági szakértők azonban nem a mostani eset kapcsán tárták fel személyazonosságát, állítólag már a tavalyi év közepén rájöttek, hogy kivel van dolguk.

A rendőrség egyelőre nem emelt vádat, így a gyanúsított nevét sem hozták még nyilvánosságra. Az ügyben hét másik fiatalt is letartóztattak, de kilétükről egyelőre nem árult el információkat a rendőrség.

A hírek szerint a csapatot vezető fiú autista, és egy oxfordi speciális iskolába jár.

„A közelmúltig még csak nem is hallottam ilyesmiről. Soha nem beszélt hackelésről, de nagyon jól bánik a számítógépekkel, és sok időt tölt online. Mindig azt hittem, hogy játszik”- nyilatkozta a fiú apja a BBC-nek.

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!