Duplázhat a tablet piac

Duplázhat a tablet piac
Az elmúlt év növekedési ritmusát is meghaladhatja a tabletek számának növekedése, legalábbis ezt állítja a Gartner 2014-re kiadott előrejelzése.

Az elmúlt év robbanásszerű növekedését is felülmúlhatja a 2014-es év, amelyre 47 százalékos tablet-piac növekedést jósol a Gartner. Az okokat egyértelműen az elérhető árban látják. A még 2013-ban elvégzett kutatások azt mutatják, hogy a legnagyobb piacokon, mint Brazilia, Kína, Nagy Britannia, Egyesült Államok továbbra is növekszik a vásárlók száma, az emberek többsége ebben az eszközben határozta meg a hordozható számítógépének legoptimálisabb fogalmát.

A munkavégzés és a szórakozás találkozik a technológiával, hiszen a laptopok és a desktop eszközök is körülményeseknek bizonyultak a könnyü ultramobil ezsközökhöz képest. Természetesen a növekedés a PC piac csökkenését hozza, de arányaiban a 7 százalékos hagyományos eszközcsökkenés és a jósolt 47 százalékos tablet piacbővülés nem egyértelműen következik egymásból.

Az idén eladásra kerülő mobiltelefonok számát majd 2 milliárdra becsülte a Gartner, ami mintegy 5 százalékos piac növekedést jelent.

A tabletek megoszlásában az Apple eszközei a 2013-as 266 millióhoz képest 344 millióra nőhetnek, míg az Android 26 százalékos növekedéssel uralhatja a piacot. Idén akár 1 milliárdot is eladhatnak az olcsó eszközökből.

További érdekességek a WSJ digitális mellékletében olvashatók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!