Dogecoinnal fizették ki a SpaceX-et, hogy elmenjen a Holdig

Dogecoinnal fizették ki a SpaceX-et, hogy elmenjen a Holdig
A SpaceX egészen biztosan történelmet írt azzal, hogy elsőként fogadta el a dogecoin nevű kriptovalutát fizetőeszközként egy Hold-misszióhoz.

Többször is bebizonyította már Elon Musk, hogy érdekli a dogecoin nevű kriptovaluta, legutóbb néhány nappal ezelőtt, amikor a viccelődése a Saturday Night Live című népszerű tévéműsorban beszakította az árfolyamát. Most azonban szintén neki köszönhetően a másik irányba indulhat el a digitális pénz értéke - írja a hvg.hu.

A CNBC beszámolója szerint a SpaceX hagyta, hogy egy jövőbeni Hold-misszió teljes összegét dogecoinban fizesse ki a megrendelő cég. A DOGE-1 nevű küldetésre 2022 első negyedévében kerülhet sor. A cég megerősítette a hírt, ám azt nem árulta el, mekkora volt a Geometric Energy Corporation nevű vállalattal kötött szerződés értéke.

A DOGE-1 misszióban egy 40 kilogrammos műholdat állítanak majd Hold körüli pályára a Falcon-9 nevű újrahasznosítható rakétával, hogy megfigyeléseket és méréseket végezhessen az égitesten. Tom Ochinero, a SpaceX értékesítési vezetője szerint a küldetéssel egyúttal azt is bebizonyítják, hogy a kriptovaluták segítségével is finanszírozni lehet az űrbéli küldetéseket.

Elon Musk korábban már írt arról a Twitteren, hogy a dogecoinnal egy Hold-missziót finanszíroznak majd, ám ezt mindenki április 1-jei tréfának gondolta.

A dogecoin egy mémből született még 2013-ban egyfajta viccként, hogy ezzel parodizálják ki a rengeteg kis kriptovalutát. Az elmúlt időszakban azonban a kisbefektetők elkezdtek komolyan érdeklődni iránta, ennek köszönhetően egy év leforgása alatt 18 222 százalékot nőtt az árfolyama.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!