Dogecoin alapító: átverésre épül a kriptovaluta

Dogecoin alapító: átverésre épül a kriptovaluta
Nem fogta vissza magát a poénkriptó visszavonult atyja. Szerinte átverésre és a piac manipulációjára épül a kriptovaluta.

Jackson Palmer a kevésbé ismert kriptós nevek közé tartozik. Valószínűleg azért, mert egy pillanatig sem gondolta komolyan, amit csinált. Ő a Dogecoin poénkriptó atyja - írja a Fintechradar.

Mivel a Dogecoin viccnek indult és csak a spekulánsok relatív humortalansága miatt rendelkezik egészen komoly piaci kapitalizációval, Palmer elengedte a találmányának a kezét. A napokban azonban a Twitteren egy hosszas esszében kifejtette, hogyan látja a kriptós piacot. Nem volt hízelgő.

Az első megállapítása az volt, hogy a kriptó “alapvetően jobboldali, hiperkapitalista technológia, ami a támogatók vagyonának adócsalással, a szabályozás hiányából származó előnyökkel és mesterségesen megteremtett szűkösséggel növelésére szolgál”. A bevett gondolkodás szerint a kriptovaluták decentralizáltak, de valójában vagyonos befektetők kartellje irányítja. A rendszert pedig hozzákapcsolták ahhoz a pénzügyi rendszerhez, amelyet a kriptó legendája szerint leváltani hivatott.

A rendszer a mellé kiépülő média, a megtévesztett követők és a kultuszhoz hasonlító “gazdagodj meg gyorsan” forgatókönyvek miatt pörög. A tetőn lévők pedig sokkal védettebbek, mint a frissen belépők.

Palmer azzal zárja az eszmefuttatást, hogy mivel a kriptó rendszerében érdekelt milliárdosok és a meggazdagodásban bízó tömegek sem szívesen hallanak kritikát, ezért felkészül arra, hogy a neten megpróbálják leüvölteni a haját. Ez egyébként nagyrészt meg is történt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!