Dobhatja az Apple az iPhone-okat

Dobhatja az Apple az iPhone-okat
A belsős körökben mozgó hírhedt Apple-jós, Ming-Csi Kuo szerint a cupertinói cég 2022-ben dobhatja piacra első kiterjesztettvalóság-eszközét, amivel egy új korszak veszi kezdetét. Még ennél is meredekebb, hogy az elemző szerint még körülbelül egy évtizedig lesznek új iPhone-ok, utána az Apple az okostelefonokat kiterjesztettvalóság-eszközökre váltaná le.

Ugyan az Apple minden idők egyik legértékesebb vállalata, Tim Cook tudja, hogy nem támaszkodhatnak egy termékre, így látható az is, hogy egyre erősebben fekszik rá a cég a szolgáltatásokra a hardverek és szoftverek mellett. Jelenleg az iPhone telefonokból származik az Apple bevételének fele - írja a 9to5mac alapján a 24.hu.

Kuo szerint az Apple jövője nagyban függ majd az AR-headsetektől, a célkitűzés az lehet, hogy a technológia tíz éven belül átvegye az iPhone helyét. Az még kérdéses, hogy az Apple headset eszközének első generációja (ami várhatóan egy okosszemüveg lesz) működik-e csatlakoztatott iPhone nélkül, vagy egy standalone kütyü lesz, de nagyban meghatározza majd, mennyire lesz sikeres. Ha egy Machez, vagy iPhone-hoz szánt kiegészítőként pozicionálják, az nem kedvezhet a termék növekedésének. Amennyiben egy önállóan működő termék lesz, azt engedi feltételezni, hogy saját ökoszisztéma is épül köré, ami rugalmas felhasználói élményt jelent.

Az elemző hozzáteszi: ha a techóriás komolyan tervezi a hatalmas váltást, az AR-eszközökből legalább egymilliárd darabot kell eladni tíz éven belül, mivel több mint egymilliárd aktív iPhone-felhasználó van jelenleg a világon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Apple