Döbbenetes felmérés érkezett a mobilozási szokásokról

Döbbenetes felmérés érkezett a mobilozási szokásokról
Egy amerikai tanulmány szerint annyira behúzott minket a virtuális világ, hogy az életünkből kilenc évet telefonozunk el átlagosan.

Biztos már sokan megkapták, hogy túl sok időt töltenek el a telefonjuk nyomkodásával, de mint tudjuk az idő egy relatív fogalom, így nem árt, ha valamilyen viszonyítási alapot használunk hozzá. Ezt tette most meg egy amerikai mobiltelefonokkal foglalkozó oldal, a WhistleOut.

A fiatalabbak „természetesen” jóval többet nyomkodják

A tanulmány azt hozta ki, hogy az átlagos amerikai kilenc évet pazarol el az életéből a telefonjára, de persze az átlag ugye azt jelenti, hogy van ennél lényegesen több és kevesebb is. Pl. az ezredforduló környékén és utána született generáció már napi 3,7 órát nyomkodja a telefonját, amit ha összevetünk az amerikai, születéskor átlagosan várható élettartammal, gyorsan kijön, hogy ők masszívan a megállapított átlag felett, már olyan 12 év körül járnak.

Komoly elvonásitünetei lehetnek a függőségnek!

Ugyanez az X generációnál napi 3 órát, míg az idősebbek esetében 2,5 órát jelent. Nyilván erre még rátesz ez az otthonülős, járványos időszak, amikor azon interakcióink nagyrészét is online végezzük, amiket normális körülmények között inkább személyesen bonyolítanánk le. Érdemes egyébként erre odafigyelni, mert a telefon és a virtuális világ is kialakíthat függőséget, ami nagyon kellemetlen tud lenni. A problémával pszichológushoz kell fordulni!

(via Cnet.com)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …