Díjat nyert az analitikával működő eszköz, amely baseballozni is megtanít

Díjat nyert az analitikával működő eszköz, amely baseballozni is megtanít
Edukációs elismerést kapott a SAS sportteljesítményt javító megoldása.

A vezető analitikai vállalatként ismert SAS rangos elismerést vehetett át februárban. A PRNEWS Social Impact Awards 2023-as átadójának edukációs kampány kategóriájában a mesterséges intelligencia és gépi tanulás úttörőjét egy gyermekek számára készített interaktív élmény létrehozása nyomán díjazták. A The Batting Lab a mesterséges intelligencia (AI), a számítógépes vizualizáció és a tárgyak internetének (IoT) analitikájával segített a gyerekeknek javítani baseball és softball ütéseiket, és ezzel együtt növelni önbizalmukat is a játékban.

A PRNEWS Social Impact Awards vállalatok kiemelkedő társadalmi felelősségvállalási, valamint a sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással kapcsolatos kezdeményezéseit díjazza. A díjak olyan kommunikátorokat ismernek el, akik platformjukat saját közösségük és a populáció egészének segítésére használják – ezek közül is kiemelt érdem az oktatás területén nyújtott teljesítmény.

A SAS szenvedélyesen törekszik a STEM, vagyis a tudomány és technológia alapú oktatás javítására, valamint arra, hogy a matematika minden gyermek számára elérhető legyen, és az adatokat a mindennapi életükben is megismerhessék. A SAS két főbb cél mentén hozta létre a The Batting Lab kezdeményezést: segíteni kívánt a gyerekeknek, hogy fejlesszék tudásukat a baseball sportágban, ezzel párhuzamosan pedig bizalmat építsenek az analitika irányába és tudatosabbá váljanak egy technológia által vezérelt világban.

A The Batting Lab egy technikai eszközökkel felszerelt baseball pálya volt, amelyet érzékelőkkel és kamerákkal szereltek fel, hogy rögzítsék az ütőállás, a lendítés és a labda repülésének részleteit. A mesterséges intelligencia, a számítógépes vizualizáció és az IoT analitika a mozgások adatait valós időben elemezte, a visszajelzéseket és javaslatokat pedig a pálya padlóján és falain elhelyezett kijelzőkön keresztül osztotta meg. A The Batting Lab érzékelői és kamerái ütőlendítésenként és dobásonként több mint 50 000 adatpontot gyűjtöttek. Egyetlen 50 ütésből álló játszma során ez több mint 2,5 millió adatpontot jelent. Az eszköz profi játékosok többezer ütését analizálta annak érdekében, hogy felépítse az optimális lendítés modelljét.

A díjnyertes technológia online is kipróbálható az alábbi linken.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: SAS, eszköz, baseball