Digitálizálja az evezős sportágakat a magyar innovátor csapat

Digitálizálja az evezős sportágakat a magyar innovátor csapat
Az evezős sportágak teljesítménymérésével foglalkozó PaddleMate magyar sporttechnológiai startup 250 millió forintos magvető befektetést kapott az Hiventurestől. A lapátra szerelhető okos edzőtársként is emlegetett vállalkozás szenzorai segítségével a sportolóknak és edzőiknek lehetőségük nyílik vízen is mérni sportágspecifikus adatokat, melyeket az okostelefonos és webes applikációban tudnak megtekinteni és elemezni.

A cég 2020-ban a Hiventures inkubációs programjából kapott befektetéssel indult el, aminek keretein belül sikeresen fejlesztették ki és értékesítették a termék első verzióit. Az alapító csapat tagjai széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek. A termék megálmodója és a cég ügyvezetője Schulcz Attila nevéhez több termék fejlesztése kapcsolódik – szakterülete a hardver és szoftverfejlesztés. Volt válogatott kajakozó és edző feleségénél látva a technológiai igényt, nem volt kérdés számára, hogy megoldást találjon rá. A pénzügyi és operatív vezető Bajári Attila, aki ultrafutóként az objektív teljesítménymérés megszállottja, számos startup tőkebevonásában és üzletfejlesztésében vett már részt. Mizser Dávid, aki a vállalkozás technológiai vezetője, maga is 10 évig versenyszerűen kajakozott, így jól ismeri a célcsoportot. Az alapító csapatot kiegészítve szakmai tudással számos edző és szervezet támogatta a kezdetektől fogva, ami hozzájárult a termékfejlesztés kezdeti irányainak meghatározásához.

Jelenleg már egy tucat hazai és külföldi egyesület sportolói használják a PaddleMate rendszerét a felkészülésük során. A felhasználók között világ- és Európa-bajnok kenusok és kajakosok is vannak, akik számára elengedhetetlen a teljesítményük mérése, hiszen a bajnoki cím tizedmásodperceken múlhat, ezért meg kell ragadniuk minden olyan eszközt, ami hozzásegítheti őket az aranyérem megszerzéséhez. Olvasd tovább a startuponline.hu-n.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: digitalizáció