Digitális oktatás terén kiemelkedő pedagógusokat díjazott a Vodafone

Digitális oktatás terén kiemelkedő pedagógusokat díjazott a Vodafone
A Vodafone Magyarország két olyan pedagógus munkáját díjazta a Nők Magyarországért díjátadó gálán, akik a digitalizáció segítségével bebizonyították rátermettségüket és elhivatottságukat a járványhelyzet kialakulásakor a digitális oktatásra történő átállás során.

Az idei év társadalmi-gazdasági kihívásaival eredményesen szembenéző nőket méltatta a Nők Magyarországért Klub a Nők Magyarországért Díjátadó gálán. A díj megalapításának célja az volt, hogy elismerjék a különböző területekről érkező, példamutató küldetéstudattal rendelkező nők koronavírus-járvány idején tett erőfeszítéseit.

A Vodafone nagy örömmel csatlakozott a Nők Magyarországért Díjhoz, hiszen a vállalat évek óta elkötelezetten támogatja a nők szerepének erősítését. Az október 5-i gálaeseményen Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettese és az Igazgatóság Alelnöke két különdíjat adott át, amelyekkel a digitális oktatás terén bevezetett kreatív megoldásokat és azok megvalósítóit ismerte el a vállalat. A Vodafone különdíját Dénesné Szak Andrea és Vörös Villő kapta, akikre a modernkori, digitálispedagógus példáiként tekint a vállalat.

Dénesné Szak Andrea, a Kaposmérőn 4. osztálytól 8. osztályig magyar irodalmat, nyelvtant, németet és dráma tantárgyakat oktató tanárnő a digitális tananyag átadása mellett a gyerekek mentálhigiénés egészségére is nagy figyelmet fordított a pandémia alatt. A pedagógus a karantén kezdetén rendkívüli gyorsasággal állt át a digitális oktatásra, és játékos feladatokat talált ki a gyerekek számára, melyekbe gyakran bevonta a szülőket is.

A Csitáry Emil Művészeti Iskolában szolfézst és keyboardot oktató Vörös Villő a zenetanulás élményét helyezte át a tanteremből az online térbe. A tanárnő a Google Tanterem program használatával új szintre emelte a szolfézsórákat, és a gyerekek mellett a kollégáit is segítette a digitális átállásban.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a férfiak által dominált info kommunikációs szektorban a Vodafone-nál egyedülálló módon, közel 50-50%-os a női és férfi munkatársak aránya. Épp ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy a Nők Magyarországért díjátadó gálán két különleges hölgynek is különdíjat adhatunk ma át. Ráadásul két olyan hölgynek, akikre nemcsak a pandémia alatti digitális oktatás terén lehetünk büszkék, hanem azért is, mert példamutató elhivatottsággal oktatják gyermekeinket a mindennapokban. Ők a modernkori digitális pedagógus példáiként állnak előttünk és felbecsülhetetlen értéket képviselnek, hiszen az ő kezükben van a jövő generációja” – mondta Dr. Budai J. Gergő.

A Vodafone Magyarország kiemelten fontosnak tartja a szerepvállalást az ország versenyképességének növelése, a jövő generációnak képzése érdekében. A vállalat alapítványának Digitális Iskola Programjával a pedagógusok digitális készségeinek fejlesztésén túl, online óravázlat- és tanulást segítő applikációgyűjteménnyel támogatja az online iskolai munkát. A programban jelenleg 14 000 diák és közel 1 300 tanár vesz részt, 40 iskolában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!