Digitális mesevilág: magyar fejlesztés, külföldi terjeszkedés

Digitális mesevilág: magyar fejlesztés, külföldi terjeszkedés
A játékos neveléssel foglalkozó Plukkido ingyenes meseszövő applikációja újabb mérföldkőhöz érkezett, már nem csak magyarul, hanem németül is mesél az utakon. A díjnyertes app tervezőinek célja, hogy újabb és újabb fejlesztésekkel még szerethetőbbé, ezzel együtt pedig még inkább gyerek- és szülőbaráttá tegyék az alkalmazás szerkezetét és tartalmait, hogy az egyre több élethelyzetben legyen elérhető a családok számára. Tavasszal ezért elindult a Manó Útinapló és a népszerű otthoni funkciók is átalakultak.

Új név, nemzetközi jelenlét
A korábban ÚtraManóként ismert applikáció a többnyelvű verzió elindulásával egy időben új nevet kapott, idén már Plukkido appként működik tovább. A célja azonban nem változott, továbbra is digitális eszközökkel, interaktívan, de képernyőztetés nélkül köti össze a gyerekeket a környezetükkel. A külföldi terjeszkedés mindemellett teret ad a felhasználói bázis növelésének és a Plukkido által fejlesztett módszer nemzetközi adaptálhatóságának tesztelését is biztosítja. Az applikáció német nyelvű verziója több mint 5 órányi hanganyaggal egyelőre az app utazós funkcióját foglalja magában, ami azt jelenti, hogy a manók útmenti látnivalókhoz kapcsolódó meséi autózás közben érhetőek el Ausztriában és a magyar autópályákon is.

Fejlesztésekkel a jövő felé
A német nyelvű mesélés elindításával a Plukkido app magyar verziója is több ponton megújult. A jelenleg több mint 61 000 letöltéssel rendelkező alkalmazás kiegészült a Manó Útinaplóval és az otthoni funkciók is tovább bővültek. Táncsics Judit, a Plukkido ügyvezető-társalapítója így nyilatkozott az elmúlt időszakról: „A tavalyi évben számos új fejlesztéssel készültünk el az applikáción belül, elsősorban azért, hogy felkészüljünk az új tartalmak és új funkciók megjelenítésére. A német nyelvű mesélés fontos lépés volt az üzleti bővülés és a jövőbeli tervek megvalósításának szempontjából. A kapcsolódó technológiai fejlesztések pedig mind elősegítik, hogy a különleges mesevilágra épülő interaktív élmény egyre több területen (pl. turizmus, pedagógia, egészségügy, közlekedés, pihenés, stb.) színesíthesse és segíthesse a családok mindennapjait.”

Okostippek szülőknek a Manó Útinaplóban
A kisgyermekes szülők valós igényére válaszul idén tavasztól elérhető a Manó Útinapló, ami a legkülönbözőbb gyerekbarát helyszíneket listázza és mesébe foglalva kirándulási tippeket is ad a családoknak. Így a gyerekek a Plukkido-tól megszokott módon játékos formában ismerkedhetnek meg úticéljukkal akár már az indulás előtt. Az útinapló az utazós funkció kiegészítőjeként került be az alkalmazásba, a gyerekbarát úticélok listája pedig folyamatosan bővül.

Átalakult otthoni funkció: szabadulószoba manó módra
Az utazós újdonságok mellett idén az otthoni funkció is új köntöst kapott. A hanganyagok formájában elérhető népszerű otthoni küldetések és a rendszeresen érkező manóüzenetek szétváltak, így az otthoni kalandok külön utakon, egy áttekinthetőbb keretben folytatódhatnak tovább. Ráadásul a felhasználók már az első pillanattól kezdve válogathatnak a játékos kincskereső küldetések között, amiknek fő célja, hogy a gyerekek a képzeletvilág segítségével a megszokott otthoni környezetükben is varázslatos kalandokat éljenek át szüleikkel együtt, játékos módszerekkel, de a szülők anyagi megterhelése nélkül.

A családoknak szóló meseszövő applikációról bővebben: https://plukkido.hu/utramano-2/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!