Digitális kompetenciafejlesztésben működik együtt a Debreceni Egyetem és a Yettel

Digitális kompetenciafejlesztésben működik együtt a Debreceni Egyetem és a Yettel
Digitális kompetenciafejlesztés, tanártovábbképzés és digitális oktatási anyagok fejlesztése áll a középpontjában annak a négy évre szóló együttműködési megállapodásnak, amelyet a Debreceni Egyetem kötött a Yettel Magyarországgal. A pedagógusok digitális kompetenciafejlesztését célzó kooperációt az a közelmúltban sikeresen zárult közös pilot képzés alapozta meg, amelynek keretében a mobilszolgáltató Hipersuli digitális oktatási programjában résztvevő tanárok egy 2x30 órás akkreditált képzést követően az egyetem kétszemeszteres felsőfokú szakképzését végezhették el.

Az új Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott innovatív törekvéseket is támogató komplex program az általános- és középiskolai tanárok digitális tartalomtervezési ismereteinek és a tervezési ismeretek gyakorlati alkalmazásának fejlesztését tűzte ki célul egy olyan kétlépcsős rendszerben, amelyben a Debreceni Egyetem kétszemeszteres felsőfokú szakképzésének előszobáját a Yettel Hipersuli oktatási helyszínein elvégezhető kurzus jelenti.

A 2×30 órás, mentorálással támogatott, a Debreceni Egyetem docense, Csernoch Mária által összeállított akkreditált pedagógus továbbképzés célja az, hogy a digitális kompetenciák fejlesztésével és a digitális eszközökkel történő oktatásra való felkészítéssel a tanárok biztos alapokkal rendelkezve jelentkezhessenek az egyetem képzésére. A kurzusra a Yettel HiperSuli programjában résztvevő tanárok mellett más iskolák pedagógusai is jelentkezhettek.

Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmából a felek a legjobb gyakorlatokat bemutató szakmai napot szerveztek a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol az érdeklődők - többek között - olyan újfajta oktatási módszertanokkal ismerkedhettek meg, mint a digitális helyesírás és a digitális regényfeldolgozás, de a kémiai vegyjelekkel történő Excel programozásba is bepillantást nyerhettek.

„Új fejezet kezdődött digitális oktatási programunk, a HiperSuli életében, eddig ugyanis főként alsó és felső tagozatos tanárok szemléletformálására, oktatásmódszertani megújulására fókuszáltunk. A Debreceni Egyetemmel való együttműködésünk megadja annak a lehetőségét, hogy közvetlenül hozzájáruljunk a jövő pedagógus utánpótlásához, újabb szintet lépve a fiatalok digitális képzettségének elősegítésében – mondta Dávid Zoltán, a Yettel stratégiai vezérigazgató-helyettese a megállapodás aláírását követően.

„A Debreceni Egyetem számára megtisztelő, hogy képzési kínálatának gyarapításában a jövőben Magyarország egyik legnagyobb telekommunikációs cégével működhet együtt. A közös munka során a nem informatikus képzettségű és végzettségű pedagógusok olyan korszerű ismereteket sajátíthatnak el, amelyekkel saját tantárgyuk oktatási módszertanát tudják megújítani, mindezt az egyetem akkreditált szakirányú továbbképzésének keretében – tájékoztatott Csatár Péter, a DE Bölcsészettudományi Kar stratégiai és gazdasági dékánhelyettese.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Yettel, Hipersuli