Csúsztatható kijelzős telefon? Ilyent még nem láttál!

Csúsztatható kijelzős telefon? Ilyent még nem láttál!
Nagy a valószínűsége, hogy az innovációban mindig is jeleskedő – csak azt mobilpiaci sikerre átfordítani nemigen tudó – LG dobhatja piacra az első csúsztatható kijelzős telefont. Van, aki már néhány specifikációját is tudni véli.

Míg az idei év legnagyobb okostelefonos innovációját az összehajtható kijelzők jelentették, 2021 a kihúzható (vagy ha úgy tetszik, feltekerhető, csúsztatható) kijelzős telefonok éve lehet. Jó pár gyártó ügyködik már ilyenen, és könnyen lehet, hogy az LG Rollable nevű telefonja lesz az első befutó - írja a hvg.hu

Időközben egyre biztosabbnak tűnik, hogy ez a telefon még 2021 első felében napvilágot is lát (márciusi és júniusi dátumról egyaránt hallani), és most egy újabb adalék érkezett ehhez az értesüléshez. Egy dél-koreai forrás korábban azt állította, hogy a 6,8”-es kijelző 7,4”-esre nyújtható, ez utóbbit a Tron nevű kiszivárogtató meg is erősítette.

Emellett szerinte különféle módok (telefon, videó, munka/produktivitás) lesznek, telefon módban 1080 x 2428 pixeles felbontásra és 20:9 képarányra, videó módban 1366 x 2428-as felbontásra, 16:9-es képarányra, míg a munka módban 1600 x 2428-as felbontásra és 3:2 képarányra számíthatunk. A telefont feltehetően a Snapdragon 888 platform hajtja majd. 16 GB-nyi lehet a RAM és 4200 mAh-s az akkumulátor. Az ára 2400 dollár (azaz átszámolva valamivel több, mint 700 ezer forint) lehet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: LG, mobil