Csalókra figyelmeztet az OTP

Csalókra figyelmeztet az OTP
Adathalászok egy hamis weboldalra irányítják az ügyfeleket, hogy a személyes és kártya adataikat megszerezzék.

Az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni adathalász csalók - közölte a pénzintézet kedden.

"A személyes adataival kapcsolatos problémát észleltünk" tárgyú levelek valóságosnak látszó, de hamis honlapra vezetnek egy "megerősítés reaktiválása" szövegű hivatkozáson keresztül. A hamis weboldal egy gombra kattintva egy következő oldalra vezet, ahol az ügyfél személyes és kártya adatait kérik.

A tájékoztatás szerint a csalók nem csak az OTP ügyfeleinek küldenek üzenetet. A bank a honlapján közzétette az adathalász levélről készített képernyőképet az adathalász kísérletek miatti figyelmeztetések között.

Az OTP felhívja a figyelmet: sem a bankkártyák adatait, sem netbankok fiókjainak belépési kódjait nem kérik ilyen módon. Azt javasolják, hogy akik hasonló e-mailt és linket kapnak, azonnal zárják be az adathalász oldalt és ne adjanak meg adatokat.

Tavaly szeptemberben, októberben és novemberben is figyelmeztetnie kellett az OTP-nek ügyfeleit az adathalász csalók miatt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!