Bűncselekmény lett a szelfizés ebben a megyében

Bűncselekmény lett a szelfizés ebben a megyében
A hivatalos indoklás szerint a szelfizők védelmében hozták azt a törvényt, ami bűncselekménynek tekinti Dang megyében a szelfizést, ugyanis túl sok baleset történt már miatta a kedvelt turisztikai látványosságnál, a Sapurata-hegyvidéken.

A helyi hatóságok szerint sok a turista a környéken, akik az előző évek tapasztalatalai alapján, sokszor viselkednek felelőtlenül, és az akár az életüket is kockára teszik egy jó szelfiért valamelyik közösségi oldalra - írja a Marketingmorzsák. 2018-ban egy nő szelfizés közben esett szakadékba, a szerencséje az volt, hogy a bokrok megtartották, de több hasonló balesetről is érkeztek hírek az elmúlt években. 2011 és 2017 között 259 halálos szelfibalesetet regisztráltak Indiában, az adatok publikálása után több turisztikai helyszínt is szelfimentes övezetté nyilvánítottak.

Viszont sokan túlzónak tartják, hogy az egész megyében tilos a szelfizés, nem csak a valóban balesetveszélyes helyeken, hiszen most a törvény értelmében például tilos egy étteremben a barátokkal szelfizni, vagy otthon sem készíthet magáról senki ilyen felvételt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: szelfi, bűnügy