BudapestGO néven újul meg a BKK Futár

BudapestGO néven újul meg a BKK Futár
BudapestGO néven újul meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) utazástervezője, a BKK Futár nevű alkalmazás: a napokban elérhetővé váló új applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, valamint tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke hétfőn az alkalmazást bemutató budapesti sajtótájékoztatón elmondta: utazástervezés, jegy- és bérletvásárlás, személyre szabott mobilitási szolgáltatások jelennek meg az alkalmazásban. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója szerint a budapesti közlekedés átalakításában mérföldkőnek számít az új app, mivel egy integrált felületen teszi lehetővé a Budapesten és az agglomerációban élőknek, hogy megtervezzék utazásaikat, megújítsák bérleteiket, valamint most már vonaljegyet is vásárolhatnak. Ráadásul mostanra már a MÁV-HÉV adatait is valós időben láthatják a felhasználók.

A BKK közleménye szerint az alkalmazásban a digitális termékek között megjelenik az egyszeri utazásra alkalmas vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is. Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.

A BudapestGO-nak köszönhetően nem kell további alkalmazásokat letöltenie vagy jegyautomatákat keresnie annak, aki egy másik településen jár, az ügyfelek pedig akár ismétlődően minden hónapban automatikusan megújíthatják a havi bérletüket.

A közlemény szerint még idén megvalósulhat, hogy a kerékpáros-tervezéskor az applikáció figyelembe veszi a domborzati viszonyokat, valamint a különböző nyomvonaltípusokat is. Megjelennek majd az alkalmazásban az „igényvezérelt járatok”, tehát majd az appon keresztül is lehet kérni a Telebusz szolgáltatást.

A hosszútávú tervek között szerepel, hogy az applikáció teljeskörűen kiszolgálja a budapesti agglomerációs közlekedést is, továbbá beépüljenek az alkalmazásba a navigációt és a parkolást segítő funkciók. Tervezik, hogy az utazástervezésben megjelenjenek a hagyományos városi közlekedést kiegészítő eszközök – például a megosztható kerékpár- és rollerszolgáltatások -, valamint a taxik is.

A megújult BudapestGO applikációt várhatóan napokon belül mindenki ingyen letöltheti a Google Play áruházból és az App Store-ból, a bevezetése fokozatosan történik. Akik már most is használják a BKK Futárt, azoknak elég lesz frissíteniük a régi appot.

(MTI)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: BKK, BudapestGO