Budapest ad otthont a Polkadot Metaverse Championship-nek

Budapest ad otthont a Polkadot Metaverse Championship-nek
December 5. és 7. között Budapesten rendezik meg a Polkadot Metaverse Championship-et, ami egy nemzetközi kóder/programozói verseny. A Polkadot nem titkolt célja, hogy megreformálja hackathon már megszokott formátumát, így a magyarországi versenyen jó néhány újítással találkozhatnak majd a résztvevők.

A bevezetőben olvasott infók a megértő bólogatás helyett inkább értetlenkedést váltottak ki belőled? Ne aggódj, egy kis segítséggel máris érkezik az aha-élmény: a hackathon elnevezés az angol hack és marathon szavak kombinációjának eredménye. Ezeken a rendezvényeken az etikus hackerek, szoftverfejlesztők, programozók csapatokban versenyeznek egymás ellen, egy adott tárgykörre keresnek informatikai megoldásokat.

Hackathon extrákkal

A Polkadot újragondolta a hackathonok megszokott formátumát, a budapesti eseményre számos újítással készülnek. A részvételhez nem elegendő egy egyszerű regisztráció. A konkrét versenyt megelőzi egyfajta tanulási időszak, ami alatt a fejlesztők a rendelkezésükre bocsátott tartalmak segítségével készülnek fel. A továbbiakban feladatokat kapnak, amelyek megoldásával egyrészt bemutatkozhatnak, másrészt kvalifikálhatják magukat a 40 fős mezőnybe.

A teljes nyereményalap 36 000 dollár, illetve a Unit és a Kilt által felajánlott több ezer dollár értékű tokenek. Azonban nem csak a nyeremények miatt érdemes csatlakozni!

A zsűriben olyan neves olyan neves blokklánc-szakemberek bírálnak majd, mint Michael Healy, Silur vagy épp Vitéz Miklós.

Hagyományosan a hackathonok kétnaposak, a PMC csapata ezt megfejelte még eggyel. Az első napon a résztvevők összerakhatják saját fejlesztői környezetüket az esemény helyszínéül szolgáló Gamerlandben. Használhatnak bármit, ami az eszközparkban található, legyen az gamer PC, VR eszköz vagy más felszerelés. Az előkészületek után sincs megállás, estére egy icebreaker partival készülnek a szervezők a Neverlandben. A szórakozással egybekötött ismerkedésnek kulcsszerepe van, hiszen itt kezd körvonalazódni, hogy ki-kivel szeretne együtt versenyezni.

A jelentkezők az esemény előtt feladatok teljesítésével kvalifikálhatják magukat. A teljes felkészülés érdekében a verseny során a szükséges felszereléssel együtt egy előképzés is biztosított. Ezek a feltételek a lehető legjobb élményt hivatottak nyújtani a résztvevőknek, miközben biztosítják, hogy olyan projektek szülessenek, amelyeknek valós felhasználási lehetősége van, és amelyek integrálhatók a rendszerbe.

A hálózatépítés szintén fontos eleme a rendezvénynek. A fejlesztők saját csoportokat alakíthatnak, és a jégtörő eseményeken, amelyek között szabadulószobás élmények és egy híres DJ-kkel tartott synthwave-parti is szerepel, a networking itt garantált.

Az esemény lehetőséget ad a versenyzőknek arra, hogy színpadon lépjenek fel, ismertséget szerezzenek munkájuknak és bemutassák projektjeiket. Ez kiváló lehetőség a feltörekvő fejlesztők számára, hogy munkájukat a globális közönség elé tárják, de a már befutott fejlesztők számára is remek lehetőség arra, hogy a pályán maradjanak és élesben tartsák képességeiket.

Hibrid megoldások

A Polkadot Metaverse Championship hibrid formátumban kerül megrendezésre, így a nézők mindent - az előképzéstől kezdve a bajnokságon át a workshopokig - a metaversenyen követhetnek nyomon. A nem technikai érdeklődők számára a hackathon ideje alatt Polkadot Onboarding Workshopot szerveznek, hogy segítsék a beilleszkedést.

Izgalmakban nem lesz hiány, a verseny 36.000 dolláros nyereményalapja a legígéretesebb kódolókat és fejlesztőket vonzza a magyar fővárosba. Az érdeklődőknek erősen ajánlott nyomon követni a Polkadot Metaverse Championship történéseit, amit – hibrid esemény révén – az online térben is megtehetünk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!