Boldog Szülinapot iPhone!

Boldog Szülinapot iPhone!
Hat éve indította útjára az Apple az iPhone-t. 356 milliót adtak el a máig megjelent különböző változatokból. Jobs megváltoztatta a világot vele.

2007-ben senki sem gondolta, hogy az Apple új alapokra helyezi a kommunikációról, a mobiltelefonálásról kialakult képünket. Érdemes egy pillanatra megállnunk a technológiai fejlődés egy olyan pillanatán elmélkedve, amely tényleg megváltoztatta a telefonról kialakult korábbi elképzelésünket.

Az érintőképernyő és az adatbevitel jelentősebb megváltoztatásán már igen régóta dolgoztak a világ legjobb mérnökei. Mindezek ellenére nem lehet pontosan tudni, hogy mi is okozta azt az áttörést, amelyet Steve Jobs az iPhone bevezetésével elért.

Az éppen aktuális iPhone5-ig természetesen hosszú út vezetett, de az Apple fejlesztői az alapokat 2007-ben tették le. Az érintés szabadsága egyfajta forradalmat eredményezett a ilágban, hiszen azóta a táblegépek és a kézi eszközök gyakorlatilag találkoztak, összeolvadtak.

A telefon, valami olyan általánosan használható kommunikációs eszközzé vált, amelyen már az aktuális feladatainkat is képesek vagyunk elvégezni. Munkaeszközzé, szórakoztató központtá egyszerre.

2013 márciusig 356 milliót adtak el belőle... érdekes részletek még itt...

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!