Bevetésen a robotkutya, aki segíti a rendőrök munkáját

Bevetésen a robotkutya, aki segíti a rendőrök munkáját
Egy letartóztatásnál volt a rendőrökkel a Digidog.

Éles bevetésben is használták a New York-i rendőrök a Digidog nevű robotkutyát. A Twitteren terjed az a videó, amelyet egy felhasználó akkor készített, amikor a rendőrök és a robotkutya egy letartóztatott férfit vittek el. Sokan emlegették a Black Mirror című sorozatot, volt, aki azt írta, hogy mire a gyerekei iskolába mennek, az már nem egy disztópikus sorozat lesz, hanem dokumentumfilm, de többen azt is felvetették, hogy így legalább nem igazi kutyák vannak a rendőrökkel.

Érthető, hogy sokan a Black Mirrornak azt a részét emlegették, amelyben robotkutyák tartják terror alatt a főhőst, de a hasonlóság nem véletlen, a sorozat készítői elmondták, hogy a Boston Dynamics robotkutyája ihlette meg őket.

A rendőrség elmondta: egy túszejtésbe torkollt családon belüli erőszaknál kellett beavatkozniuk, egy férfit tartóztattak le, aki az élettársát és a gyereküket tartotta fogva otthon fegyverrel.

Miután a Digidog tavaly megjelent New Yorkban, nagy felháborodás fogadta, a harci robotok ellen tiltakozó csoportok arra figyelmeztettek, hogy egy-egy szituáció hamar eszkalálódhat a robot jelenléte miatt. Ez után a helyi törvényhozók megtiltották, hogy a rendőrség felfegyverzett robotokat használjon, ezért a robotkutya fegyver nélkül lehet csak ott a bevetéseken.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: robot