Bemutatkoztak az Apple idei csúcstelefonjai - itt vannak a hazai árak is!

Bemutatkoztak az Apple idei csúcstelefonjai - itt vannak a hazai árak is!
Egy ideje tudni, hogy az Apple szeptember 14-én tartja éves nagy őszi eseményét, ahol rendszerint a hardveres újdonságok kerülnek előtérbe.

A cég júniusi WWDC fejlesztői konferenciájának sztárjai a szoftverek, itt többek közt az iOS 15 mobilszoftver mutatkozott be idén, aminek a kigördülése már csak hetekre van tőlünk - írja a 24.hu. Ennél is érdekesebb sokak számára, mit hoznak az új iPhone-ok, jobban mondva az, hogy meglepődünk-e, hiszen az elmúlt hónapok során jobbára már minden kiszivárgott a modellekről, ezeket a pletykákat össze is fésültük korábban egy cikkben. Cupertinó magyar idő szerint este hétkor jelentkezett be a főhadiszállásról.

A cég először a 6,1 hüvelykes alapmodellt és az 5,4 hüvelykes iPhone 13 minit mutatta be, csak később a Pro vonalat.

iPhone 13 és iPhone 13 Mini

Drasztikus dizájnbeli változásokról nem véletlen nem lehetett hallani a szivárogtatóktól, aminek fő oka, hogy a 2020-as iPhone-nál már újragondoltak pár dolgot a tervezők, és most nem terveztek nagy változásokat. Akkor az iPhone 12 lapos, szögletesebb külsőt kapott, megidézve az iPhone 4-et, de ezzel a változással a telefon némileg igazodott az iPad Air és az iPad Pro formavilágához is. Ez volt az első érdemlegesebb újítás azóta, hogy 2017-ben megjelent az iPhone XR a káva nélküli külsejével.

Ugyanezt a vonalat követi az idei csúcsmodell is, fontos viszont, hogy most már 20 százalékkal kisebb szenzorsziget került az OLED kijelzős előlapra, benne a FaceID arcfelismerés hardverével. Itt egy 12 megapixeles, f/2,2 fényrekeszes szelfikamera csücsül, ami 4K-s videofelvételeket és 1080p felbon­tású HD-video­felvételek is tud készíteni.

Kamerák terén van újdonság, főleg a szenzorokat magába foglaló hátlapi kitüremkedés elrendezése látványos: a két fő szenzor átlósan helyezkedik el egymáshoz képest, ezek vadiúj kamerák. Az új széles szenzor 12 megapixeles és f/1,6-os fényrekesz jellemzi, 47 százalékkal több fényt tud beengedni. A pixelméret 1,7 mikron.

A másik, 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera pedig f/2,4 fényrekeszes és 120 fokos látószögű. Így a kevésbé ideális fényviszonyok mellett jobb képminőséget biztosíthatnak az iPhone 13 modellek. A kamerarendszer támogatja a kétszeres optikai zoomot kicsinyítéshez és az akár ötszörös digitális zoomot. Szoftveres téren többek közt adott a Cinematic mode, a továbbfejlesztett portré mód, és még más finomságok.

Természetesen az iPhone 13 széria minden tagja támogatja az 5G-t, köszönhetően a Qualcomm idén bemutatott harmadik generációs Snapdragon X60 modemének. Az új mobilokba a a TSMC öt nanométeres gyártástechnológiájával készülő A15 Bionic chipje kerül

  • új 6 magos CPU 2 nagy teljesítményre optimalizált és 4 energia­takarékos maggal,
  • új 4 magos GPU-val,
  • és új 16 magos Neural Engine-nel.

Mindkét modell támogatja a Dolby Visiont, a HDR10-et és a HLG-t.

Mivel a készüléket belül áttervezték, így sikerült helyet találni nagyobb akkmulátoroknak, így a mobilok üzemideje is nő. Az iPhone 13 Mini másfél órával tovább bírja, mint az előző Mini modell, az iPhone 13 alapmodell pedig két és fél órával használható tovább elődjénél. Természetesen nem csak a nagyobb telepnek köszönhető, hanem az A15 chipnek és az iOS 15 fejlesztéseinek, amiknek köszönhetően energiatakarékosabb az egész telefon működése.

Az iPhone 13 és iPhone 13 Mini négy színben lesz választható: csillagfény, éjfekete, kék, rózsaszín. Az alap 64 GB-os tároló helyett már minden modell alapból 128 GB-os tárolóval kerül forgalomba.

A magyar árak így alakulnak:

  • iPhone 13 mini (128 GB): 294 990 forint
  • iPhone 13 mini (256 GB): 334 990 forint
  • iPhone 13 mini (512 GB): 422 990 forint
  • iPhone 13 (128 GB): 334 990 forint
  • iPhone 13 (256 GB): 374 990 forint
  • iPhone 13 (512 GB): 462 990 forint

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, mobil