Belenyúlt a Google a Gmailbe

Belenyúlt a Google a Gmailbe
A Google Workspace felhasználóinak mostantól nem kell pepecselniük az e-mailekben kapott Office-fájlokkal, azokat azonnal szerkeszteni tudják majd.

Rég nem látott ráncfelvarrást hajtott végre a Google még októberben a szervezeti felhasználóknak szánt irodai szolgáltatáscsomagján. A G Suite nemcsak a dizájn tekintetében újult meg, de új funkciókat is pakoltak bele, a nevét pedig Google Workspace-re cserélték. Most ismét bővült a funkciókínálat.

A Google mostantól lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy az e-mailekhez csatolt Microsoft Office-fájlokat közvetlenül a Gmailben szerkesszék – hasonlóan a Google Dokumentumok vagy a Táblázatok fájljaihoz. Maga a Workspace egyébként egy ideje már képes kezelni az Office-fájlokat, ám azokat előbb át kellett tölteni a Google Drive-ba, hogy aztán szerkeszteni tudja őket a felhasználó – az e-mailek csatolmányait viszont csak megtekinteni lehetett.

Ezen változtatott most a cég. Ennek köszönhetően a letöltést és a Drive-ba való mentést jelző gomb mellett egy harmadik, egy kis toll is feltűnik, amire kattintva az adott dokumentum azonnal szerkeszthető formában nyílik meg.

Fontos, hogy a szerkesztés nem jelenti azt, hogy a Google átkonvertálná a fájlokat, azok a munka befejeztével is Office-fájlok maradnak.

Mindez jelentősen leegyszerűsíti majd a munkafolyamatot, így ugyanis ha valaki válaszol egy beérkező e-mailre, amiben például egy Word dokumentum is van, akkor azt úgy teheti meg, hogy nem kell a fájlt letölteni, majd módosítás után újra feltölteni.

A Google emellett azon is dolgozik, hogy zökkenőmentesebben lehessen a Dokumentumokban dolgozni az Office-fájlokkal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, gmail