Bekerül az iPhone-ba a jogsi és a személyi

Bekerül az iPhone-ba a jogsi és a személyi
A fejlesztés kezdetben csak pár amerikai államban fog működni. A személyes adatokat az óráról is le lehet majd olvasni.

Egy hosszabb sajtóközleményben jelentette be az Apple szerdán, hogy néhány amerikai államban az iPhone-on is tárolható lesz a jogosítvány, illetve a személyi igazolvány digitális megfelelője - írja a hvg.hu. A lakosságnak ehhez a telefon Wallet nevű szolgáltatását kell használnia. Az Apple szerint a fejlesztés megkönnyíti az állampolgár beazonosítását, másrészt lehetővé teszi, hogy a fontosabb iratok mindig a keze ügyében legyenek.

A dokumentumokat ahhoz hasonlóan kell majd beszkennelni, ahogy most a bank-, illetve hitelkártyát, azzal a különbséggel, hogy ennek a folyamatnak a végén egy szelfire is szükség lesz. Ezt egyfajta óvintézkedés miatt vezették be, ám sem ezt, sem a megadott jogosítványt nem látja majd az Apple – a tárolás titkosított módon zajlik.

Az USA közlekedésbiztonsági hatósága már jelezte, hogy bizonyos repülőtereken is fel lehet majd mutatni a digitális iratokat az ellenőrzéskor. Ehhez előbb viszont az állam jóváhagyása is szükséges, de azt még nem kapta meg a rendszer. Az Apple szerint az ügyben folyamatosak a tárgyalások.

A fejlesztést eleinte kizárólag az Egyesült Államokban (de ott is csak néhány államban) lehet majd használni, a szeptemberben érkező iOS 15-tel. Ebben a rendszerváltozatban lesz ugyanis benne az a funkció, ami biztosítja, hogy a felhasználó be tudja szkennelni az iratokat. Ez utóbbiakat a cég okosórájáról is be lehet majd mutatni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone