Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank „Egy fa helyett kettő” fenntarthatósági kezdeményezése

Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank „Egy fa helyett kettő” fenntarthatósági kezdeményezése
A klímaváltozás elleni harcban még többet tehetnek most a Gránit Bank környezettudatos ügyfelei. A bank ugyanis november 30-ig megduplázza a Gránit eBank applikáció Öko Kalkulátorában, a kártyás vásárlások CO2 kibocsátásának csökkentésére – az ügyfelek által - vásárolt fák számát. A megvett facsemeték közösségi ültetés keretében kerülnek földbe a 10 millió Fa Alapítvány közreműködésével. A két hete elindult társadalmi kezdeményezés rendkívül kedvező visszhangot váltott ki a bank ügyfélkörében, naponta átalagosan 12-szer több fát vásárolnak az Öko Kalkulátorban kimutatott ökológiai lábnyomuk csökkentésére, mint korábban.

Most még többet tudnak tenni a bolygóért a Gránit Bank ügyfelei, a Gránit Bank ugyanis megduplázza a 2023. október 26. és november 30. között a Gránit eBank applikáció Öko Kalkulátorában vásárolt fákat, amellyel a kártyabirtokosok a bankkártyás vásárlásaikkal járó CO2 kibocsátást mérsékelhetik vagy semlegesíthetik! A néhány kattintással beküldhető adományok alapján megvett facsemetéket a 10 millió Fa Alapítvánnyal együtt a bank dolgozói ültetik el. Minél több fa ültetését támogatják az app felhasználói, annál magasabb szintet érhetnek el a karbonsemlegességben.

A társadalmai kezdeményezés eredményes, a kampány kezdete óta eltelt két hétben naponta átlagosan 12-szer több fát vásároltak az ügyfelek, mint korábban. Az Öko Kalkulátort használó ügyfelek a funkció 2021 végi elindulása óta már több mint 3500 fa ültetését támogatták.

Világviszonylatban is elsők között vezette be a Gránit Bank az Öko Kalkulátor funkciót, amely a Mastercard – a svéd Doconomy-val közösen fejlesztett - Carbon Calculator megoldásán alapul és az éghajlat-tudatosabb vásárlási döntésekre ösztönzi a fogyasztókat.

A digitális csatornákon szolgáltató Gránit Bank ügyfelei a papírmentes és a tetemes mennyiségű CO2 kibocsátást megtakarító online bankolás és hitelügyintézés révén már eddig is sokat tettek a környezetért. 2011-től máig 36.1 millió db A4-es papírt takarítottak meg, 10.000 db fát mentettek meg a kivágástól és 52.716 tonna CO2 kibocsátását előzték meg. Az Öko Kalkulátor azonban lehetővé teszi, hogy egyénileg is csökkentsék vásárlásaik karbonlábnyomát. A Gránit Bank bízik abban, hogy ügyfelei a klímaváltozásra utaló mind aggasztóbb jelek nyomán egyre fontosabb érzik, hogy személyesen is tegyenek a fenntarthatóságért, ezért a legtöbb fát vásárló ügyfeleit meghívja a 2023 évi közösségi faültetésre is.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!