Azonnal töröld ezt a veszélyes Chrome bővítményt!

Azonnal töröld ezt a veszélyes Chrome bővítményt!
Több mint 200 ezer felhasználó telepített veszélyes bővítményt a Google Chrome böngészőjében.

Az Internet Download Manager adware 2019 óta lelhető fel a Chrome Web Store-ban, és bár már akkor is jelezte néhány felhasználó, hogy valami nincs rendben a programmal, közel 3 évvel később is ott van a hivatalos áruházban - írja a 24.hu.

A bővítmény és az ahhoz ajánlott illesztőprogramok rengeteg kellemetlenséget tudnak okozni: többek közt spam-oldalakat nyithatnak meg, felugró ablakokat dobálhatnak fel, és megváltoztathatják a böngésző alapértelmezett keresőmotorját is.

A gyanús bővítmény egy törvényes programmal, a Tonec szoftvercég internetes letöltő alkalmazásával akarja azonosítani magát. A Tonec azonban külön figyelmezteti a felhasználókat, hogy egyetlen ilyen legitim programjuk lelhető fel az áruházban. A hiteles program neve pedig IDM Integration Module.

A hamis Chrome-bővítményt a Puupnewsapp nevű weboldal tartja fenn, amely azt állítja, hogy 500 százalékkal képes növelni a letöltési sebességet, így kiváló szoftver játékok, filmek, zenék és nagy fájlok percek alatt történő letöltésére. Ez azonban átverés. A portál a Tonecet és a Google-t is figyelmeztette a káros bővítményről, azonban cikkünk megjelenéséig nem reagáltak erre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!