Azonnal telepítse a Google Chrome vészfrissítését

Azonnal telepítse a Google Chrome vészfrissítését
Mattias Buelens kiberbiztonsági szakértő olyan hibát talált a Chrome böngészőben, amiről már a hackerek is tudomást szereztek.

Soron kívüli biztonsági frissítést adott ki a Google a Chrome böngészőhöz a windows-os számítógépek, valamint a Macek és a linuxos eszközök számára. A Chrome 88.0.4324.150-as verziószámú változatáról van szó, amit érdemes azonnal telepíteni - ajánlja a hvg.hu.

A cég szerint Mattias Buelens kiberbiztonsági kutató jelentett a Google-nek egy olyan sebezhetőséget, amit a böngésző WebAssembly, valamint a JavaScript V8-as motorján keresztül használhatnak ki a hackerek. A biztonsági rés lehetővé teszi, hogy a kiberbűnözők lefuttassák az általuk írt rosszindulatú programot az áldozat számítógépén.

A Google azt nem árulta el, pontosan miként működött a biztonsági rés, de azt igen, hogy arról már a hackerek is tudomást szereztek, így érdemes azonnal frissíteni a böngészőt – ha azt a szoftver még nem tette meg automatikusan.

A ZDNet a frissítés kapcsán megjegyezte, hogy a hibára az észak-koreai hackerek is felfigyelhettek. Nemrég arról lehetett hallani, hogy a felhasználók helyett az adatvédelemmel foglalkozó szakembereket próbálják behálózni, amit a Chrome-ban és az Internet Explorerben lévő biztonsági réseken keresztül igyekeznek megtenni.

Hogy települt-e már a frissítés, azt a böngésző menüjében, a Súgó menüpont alatt lehet ellenőrizni. Amennyiben a frissítés elérhetővé válik, az Újraindítás gomb segítségével tudjuk majd azt telepíteni.

Azt nem tudni, hogy a Chromium alapú böngészőket, mint például az Edge-et érinti-e a probléma.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google