Azonnal telepítsd a Google Chrome új vészfrissítését!

Azonnal telepítsd a Google Chrome új vészfrissítését!
Újabb nulladik napi sebezhetőséget találtak a Google Chrome böngészőben. Telepítsd a vészfrissítést minél hamarabb!

Idén nem ez az első eset, hogy a Google vészfrissítést adott ki a Chrome-hoz egy nulladik napi sérülékenység miatt. A nulladik napi támadás olyan sebezhetőséget használ ki, melyről a szoftver készítője sem tud, így biztonsági javítás sem érhető el hozzá.

A biztonsági résre ezúttal a Chrome V8 JavaScript motorban akadt rá egy meg nem nevezett kiberbiztonsági kutató. A hiba lényege, hogy ezen keresztül távolról lehet kódokat futtatni a célpont számítógépén. A CVE-2022-1096 jelű biztonsági rést már a kiberbűnözők is felfedezték, ezért a Google kiadta a 99.0.4844.84-es verziót, hogy kizárja a hackereket.

A frissítést mindenkinek érdemes telepíteni, aki Windowson, Linuxon vagy Macen használja a böngészőt. Ehhez csak néhány kattintásra van szükség. A menüben meg kell keresni a Súgó, majd a Google Chrome névjegye menüpontot. Erre kattintva a Beállítások menüben azonnal elindul a frissítés keresése, a szoftver pedig letölti a legújabb elérhető verziót. Ha már telepítve van, a program arról tájékoztat minket, hogy a böngészőnk naprakész.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!