Azonnal kapcsold át ezt a Chrome böngészőben!

Azonnal kapcsold át ezt a Chrome böngészőben!
A Google lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy a Chrome böngésző segítségével megvédjék az adataikat, ám ehhez érdemes átkapcsolni az alapbeállítást.

Talán mondanunk sem kell, hogy internetezés közben az egyik legfontosabb dolog, hogy a felhasználói adatok biztonságban legyenek. A nem körültekintő böngészés, vagy egy rosszul megválasztott belépési kód szabad utat a hackereknek, hogy ellopják ezeket, és kárt okozzanak velük - írja a hvg.hu. Ha például az ön jelszava rajta van ezen a listán, akkor érdemes azonnal lecserélnie azt, mert a legtöbbet másodpercek alatt megfejtik a támadók.

Szerencsére az adataink védelmében a böngésző is a segítségünkre van. A Google Chrome-ban például van egy lehetőség, hogy beállítsuk a megfelelő védelmi szintet, ám ahhoz, hogy valóban eredményes legyen a védekezés, érdemes átkapcsolni azt, amit elsőre a Google beállít.

Ehhez nem kell mást tenni, mint megnyitni a böngészőt, majd a Beállítások menüben megkeresni az Adatvédelem és biztonság, majd a Biztonságos böngészés menüpontokat. Itt három alternatíva közül választhatunk:

 

  • Nincs védelem
  • Normál védelem
  • Speciális védelem.

 

A legelsőt érthető módon nem érdemes választani, és erre a Google is felhívja a figyelmet, ám alapbeállításként nem a speciális, hanem a normál védelem van bekapcsolva. Ez a már ismert, veszélyesnek minősített webhelyekkel, bővítményekkel és letöltésekkel szemben védi meg a felhasználót, ám ha ehelyett a speciális védelmet választjuk, sokkal nagyobb védelmet kapunk.

A menü szerint ezt bekapcsolva a böngésző

 

  • előrejelzi a veszélyes eseményeket, és erről értesíti a felhasználót,
  • figyelmeztetést küld, ha ellopnák a jelszavunkat, valamint
  • igyekszik minden olyan veszélytől megvédeni, ami a webhelyekkel, letöltésekkel és bővítményekkel leselkedhet ránk.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!