Az üzleti élet jövője

Az üzleti élet jövője
Az Accenture új jelentése szerint a vállalatok 88%-a tisztában van az előttük álló kihívásokkal, de csak 6%-uk biztos abban, hogy képes lesz ezeket felismerni és kezelni.

A Business Futures 2021 jelentés segítséget nyújthat a cégvezetők számára a sikeres működéshez azzal, hogy nem csak azonosítja, hanem értelmezi is a vállalatokat átformáló üzleti változások jeleit.

A világjárvány megváltoztatta, felgyorsította a meglévő trendeket, az ellátási lánc megváltozott és új üzleti modellek tűntek fel. Az elmúlt másfél év megteremtette a lehetőséget a változások irányának feltérképezésére és a hatások felmérésére. Az Accenture első Business Futures jelentése radarként kívánja segíteni a cégvezetőket, hogy felismerhessék az üzleti változások jeleit, amik hatással lehetnek a jövőbeni üzletmenetre.

Egy közösségi adatgyűjtéssel összeállított 400 trendből álló listából kiindulva az Accenture külső tanácsadók, tudósok és kutatók bevonásával készítette el az üzleti változások 25 jelének szűkített listáját. Bár ez a 25 jel várhatóan a következő három évben válik teljessé és gyakorolja a legnagyobb hatást a vállalatokra, közülük 6 – amelyet a jövőbeni szervezeti siker alapvető tényezőjeként azonosítottak – már most lehetőséget és támpontot nyújthat a vezetőknek a változtatáshoz és a növekedés új módjainak felfedezéséhez:

1) Előre látni a változásokat

2) Decentralizálni a döntéshozást

3) Elmozdulni az eredményorientáltságról a célvezéreltség irányába

4) Az ellátási lánc vásárlói igényhez való igazítása

5) Újradefiniálni a valóság és a hely fogalmát

6) Tudományos vállalattá válni

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: üzlet, járvány