Az utóbbi idők egyik leghasznosabb funkciójával bővült a Chrome

Az utóbbi idők egyik leghasznosabb funkciójával bővült a Chrome
Immár trükközés nélkül, a Chrome böngésző alapfunkciójaként van rá lehetőség, hogy kiemeljünk egy számunkra fontos részt a weboldalon, amit linkként bárkinek elküldhetünk.

A Google Chrome böngészője minap a 90-es főverzióra frissült, ami azt is jelenti, hogy a felhasználók hozzájuthatnak az utóbbi idők egyik legsokoldalúbb funkciójához: egy könnyed mozdulattal linkké alakítható egy weboldal valamiért fontosnak gondolt része, a “kivágást” pedig át is küldhetjük egy ismerősnek - írja a hvg.hu. Az eredmény: a felhasználó a hivatkozásra kattintva rögtön a kiemelt részre kerül, nem kell sem görgetnie, sem keresnie. Ez a megoldás eddig elsősorban kísérleti jelleggel volt elérhető a programban, de azt csakis bővítmény segítségével lehetett használni. Tisztán, vagyis kizárólag a Chrome megnyitásával nem. A 90-es főverzió azonban ezt az újítást is tartalmazza, így a keresőcég szoftvere önmagában is alkalmassá vált a használatára.

Az újdonsághoz nem kell mást tenni, mint a kiemelendő szövegre jobb egérgombbal rákattintani, majd a másolás alatti, a kiemeléssel kapcsolatos parancsra nyomni. A Chrome ezzel egy rövid részletet készít a kijelölt szövegterületről. Az így kapott url-t e-mailben, de egyszerű Facebook-üzenetben is elküldheti. A fejlesztés mobilon és asztali gépen is működik.

A Google közlése szerint az újdonságot fokozatosan teszik elérhetővé az új, 90-es Chrome-verzióban. Vagyis: ha a böngésző frissítése ellenére sem látja, az azt jelzi, hogy önhöz még nem érkezett meg. De ez csak idő kérdése, mivel a debütálást kifejezetten ehhez a szoftverváltozathoz időzítette a cég.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome