Az unalmas munkákat végezné el a Tesla humanoid robotja

Az unalmas munkákat végezné el a Tesla humanoid robotja
Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla humanoid robot megépítésén dolgozik, és jövőre talán már el is készül a prototípus.

Elon Musk csütörtökön este, a Tesla AI-napján adott hírt a legújabb fejlesztésről. Az emberszabású robotról Musk azt mondta, hogy alapvetően olyan munkák elvégzésére tervezik, amelyek unalmasak, repetitívek és veszélyesek - vette észre a hvg.hu. "Melyik az a munka, amit az emberek a legkevésbé szeretnének csinálni" - tette fel a költői kérdést a techmogul. Ismert, hogy Elon Musk egyike azoknak a szilícium-völgyi cégvezetőknek, akik meg vannak győződve arról, hogy az automatizált technológia előbb-utóbb kiszorítja az emberi munkaerőt, és az embereknek tömegével kell majd más bevételi forrás után nézniük.

Musk úgy gondolja, hogy a fizikai munkavégzés választás kérdése lesz a jövőben, és az univerzális alapjövedelem biztosítása éppen a megváltozó munkaviszonyok miatt elengedhetetlen lesz.

Musk a robotról nem árulta el, hogy ha kész lesz, akkor árulni fogják-e, és ha igen, mennyiért. Azt viszont már lehet tudni, hogy nagyjából hogy fog kinézni a prototípus: az arc helyén például egy kijelző lesz, maga a robot pedig 173 centi magas és és 56 kilós lesz. Ugyanazt a chipet és navigációs rendszert fogja használni, mint a Tesla önvezető autói. A robothoz lehet majd beszélni és utasításokat adni, és egyelőre úgy tervezik, hogy mindkét kezén 5-5 ujj lesz, de lehet, hogy ez a koncepció még változni fog a jövőben.

A CNN cikke emlékztet rá, hogy bár a mesterséges intelligencia sokat és gyorsan fejlődött az elmúlt években, a humanoid robotok képességei általában nem haladják meg egy csecsemő szintjét. Csak egyszerű feladatok elvégzésére képesek viszonylag egyszerű környezetben, úgy mint például az áruk mozgatása az üzemekben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk, Tesla, robot