Az új iPhone SE inkább a mobilszolgáltatóknak szólhat, mint a vásárlóknak

Az új iPhone SE inkább a mobilszolgáltatóknak szólhat, mint a vásárlóknak
Egy napot még várnunk kell az Apple következő eszközeit bemutató eseményre, de sokan már most tudni vélik, milyen specifikációkkal érkezhet majd a show középpontjában álló harmadik generációs iPhone SE. Ezek szerint a modell legutóbbi, 2020-as frissítéséhez képest a processzor és a kamerarendszer újabbra cserélése mellett az 5G-kompatibilitás lehet a legfőbb újdonság, ami viszont nem biztos, hogy minden vásárlónak igazán fontos szempont.

A Verge elemzése szerint az 5G-képes iPhone SE-vel az Apple inkább a mobilszolgáltatókat célozhatja meg, mintsem a vásárlókat, akik komoly kampányokat folytatnak annak érdekében, hogy előfizetőiknek a néhány éve megjelent hálózattal kompatibilis mobilokat adjanak el.

Fogyasztói szempontból viszont nem biztos, hogy ezzel igazán jól járunk, a lap ismeretei szerint ugyanis még az USA területén is sokszor bőven hagy kívánni valót maga után az 5G-s lefedettség, aminek a sebessége sem feltétlenül hoz olyan előrelépést, mint amit a hálózatok üzemeltetői ígérnek.

Emellett az iPhone SE tulajdonságait sem feltétlenül pozitívan befolyásolja az 5G-s modem beépítése, ami amellett, hogy az új modell legdrágább alkatrésze lehet (a jelenlegi iPhone-ok esetében erre mutatnak becslések), az akkumulátort is gyorsabban meríti egy ilyen komponens, mint mondjuk 4G-s megfelelői. Emellett a Verge úgy becsüli, hogy az új modellben helyet kapó processzor csupán egy-két évvel kap majd tovább támogatást, mint a 2020-as SE-ben dolgozó chip, a telefon belső kialakításának alapos átalakítása nélkül pedig - amire csekély esély van - a kamerarendszer kapcsán sem érdemes forradalmi előrelépésre számítani. Folytatás: pcworld.hu.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iPhone SE, mobil