Az okostelefon zsebrevágta a bankokat

Az okostelefon zsebrevágta a bankokat
Nem kell már bankba menni a számlanyitáshoz és ezt egyre többen ki is használják – idén az első negyedévben a bankszámlanyitások 44 százaléka már digitálisan, a mobilapplikáción keresztül történt – közölte Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője egy szerdai eseményen. Gyorsan, biztonságosan és kényelmesen akarnak az emberek a pénzügyeikkel is foglalkozni, és leginkább a mobiltelefonjukat használják erre a célra is. A belgiumi székhelyű KBC Csoport és leányvállalata a magyarországi K&H Csoport is elkötelezett amellett, hogy a végletekig egyszerűsítse a mindennapi bankolást, ami elsősorban a digitális csatornák fejlesztését jelenti. A K&H több mint 600 ezer ügyfele aktív digitálisan, a mobilbankot pedig már közel 500 ezren használják.

Ma egy pénzintézet sokkal többre hivatott, mint csupán érteni a pénzhez és a pénz kezeléséhez: a K&H fontos célja, hogy innovációival és digitális fejlesztéseivel a végtelenségig egyszerűsítse ügyfelei hétköznapi életét olyan lehetőségekkel, mellyel időt, energiát takaríthat meg a felhasználó, miközben biztonságot is teremt.

A bankszámlanyitások jelentős része az online térbe költözött. A K&H-nál 2022 első negyedévében a bankszámlanyitás 44 százaléka digitálisan, a mobilapplikáción keresztül történt. Az online számlanyitásokra vonatkozó adatok meghaladják a várakozásokat: az indulás óta több mint 30 ezer számla rajtolt el az online csatornán keresztül. A K&H mobilbankján keresztül a számlanyitás mellett többek között személyi kölcsönt is lehet igényelni, de a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötésére is használható az alkalmazás.

Személyre szabva - hiperperszonalizáció

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy azzal foglalkozzunk éppen milyen számlacsomag a legmegfelelőbb számunkra. Az innovatív megoldásokra úgy gondolom, hogy azért is van szükség, hogy megkönnyítse az életünket. Ha van egy mesterséges intelligencián alapuló megoldás, ami biztonságosan, az adatainkat kiemelten védve felajánlja nekünk a legjobb számlacsomagot, mint opciót, akkor miért ne élnénk vele?" – mondta el Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

A digitális ügyfélélmény azt is jelenti, hogy online számlanyitás esetén a K&H 3 hónapig például ingyenes bankszámlavezetési szolgáltatást ajánl az ügyfeleinek. Ezt követően a napi bankolási szokásoknak megfelelően – például az utalások, a vásárlások, vagy a készpénzfelvételi szokások alapján - a piacon egyedülállóan egy programozott algoritmus a meglévő csomagok közül javaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy melyik felelhet meg leginkább az igényeinknek.

„A K&H-s innovációk fő célja, hogy kényelmesebb bankolást biztosítsunk, ezáltal fokozzuk az ügyfélélményt, például hangalapú megoldásokkal. Mindezeket a maximális biztonság garantálása mellett kell bevezetni, működtetni. Egyszerűen, gyorsan és biztonságosan. Ez a digitális ügyfélélmény lényege nálunk." – tette hozzá Németh Balázs.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: K&H, mobil, bank, alkalmazás