Az okostelefon tulajdonosok játékkal oldják a stresszt

Az okostelefon tulajdonosok játékkal oldják a stresszt
Különböző gyakorlatok, relaxáció és zene ezek a leggyakrabban ajánlott eszközök stresszoldáshoz. A Smashing Ideas a 2013. októberi felmérésben egy másik stresszoldási módszert is talált, nevezetesen az okostelefon játékokat. Az egyesült államokbeli válaszolók fele a stressz levezetését nevezte meg a játék motivációjaként.

A vizsgálat a két nem között nem talált eltérést, vagyis a férfiak ugyanannyit játszanak, mint a nők. A legnagyobb különbség abban volt, hogy miért játszanak a barátaikkal. Csaknem minden ötödik nő a barátokkal, családtagokkal való kapcsolattartást nevezte meg okként, míg a férfiak ezt csupán 14 százalékban mondták. Ők elsősorban a barátokkal való játék örömét és a versenyzést jelölték meg, sőt 16 százalékuk azért játszik, hogy legyőzze barátait.

A válaszadók szerint az utazás közbeni időeltöltés volt a második legnépszerűbb ok, ami miatt játszanak. A felmérésből az is kiderült, hogy egy nagyon stresszes nap után az emberek leginkább otthon szeretnek játszani. 10 válaszadóból 8 mondta azt, hogy játszik otthon az okostelefonján vagy tabletjén.

Ugyanakkor, míg a mobiljátékok piaca egyre inkább bővül, nem árt tudni, hogy a játékra fordított idő korlátozott.  A válaszadók 50 százaléka 0-tól 30 percig tartó időintervallumban határozták meg a napi időt, amit tableten vagy okostelefonon töltenek játékkal. Kilencven percnél többet pedig csak a válaszadók 14 százaléka játszik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!