Az internet galaxisok térképe

Az internet galaxisok térképe
Elképesztő vizualizációval lepte meg a felhasználókat az Everstring. A net térképét vetette ″papírra″ az ex-NASA szakember startupja segítségével.

Szokatlan feladatra vállalkozott a tavaly szeptemberben indult cég, amelyet Patrick Martinchek ex-NASA mérnök és a szintén kiugrott befektetés bankár Vincent Yang hozott létre. Az Everstring gondolata a Stanford Business School kurzusán született meg, ahol egy csoportban dolgoztak.

A csapatuk összeállítása egyébként hihetelen, az internet feltérképezésére készülő elképesztő vállalkozás tagjai között az agy idegi hálózataival foglakozó agyspecialista, NASA kutató, matematikus befektetési bankár, rendezvényszervező és egy profi szerencsejátékos is található. Mindannyian a Stanford MBA kurzusának a hallgatóiként kerültek a projektbe.

Az Everstring jelenleg a pekingi Microsoft Ventures Accelerator program résztvevője. A csapat egy része így Kínában, másik fele Californiában dolgozik. A hírek szerint már befeketetőt is találtak a Sequoia Capital, az IDG Ventures és a Farallon Capital keretein belül.

Az Everstringáltal létrehozott térképen a legnagyobb és a legkisebb internetes szereplő is megjelenik egy végtelen "vásznon", úgy hogy a szereplők egymás közti kapcsolódását, méretét, távolságát is láthatjuk. A rendszert tematikus elemekkel is gazdagították a fejlesztők, így rátalálhatunk a webáruház galaxisokra, vagy a média oldalak kisebb nagyobb csoportosulására is ugyanúgy, mint a napként ragyogó Google óriáscsillagra.

A csillagtérképen számos metaadat és összefüggés felfedezhető, ami az elemzőknek, marketereknek és gyakorlatilag az internetes közösség egészének is hazsnos lehet.

További érdekes részletek a Business Insider cikkében érhetők el.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!