Az angol mobilosok féltik az adataikat

Az angol mobilosok féltik az adataikat
A Snowden botrány utáni első felmérések azt mutatják, hogy az okosmobil felhasználók nagyon nem örülnek a ″Nagy testvérnek″. Nem kellenek a mobil appok, ha megfigyelnek.

Az amerikai és angol titkosszolgálati megfigyeléseket lebuktató Snowden folyamatos szivárogtatásainak köszönhetően meglehetősen ideges az internet és a mobiltelefonia legtöbb angol, amerikai szereplője.

A most elkészült felmérés a felhasználók véleményét mérte fel a "nagytestvér kérdésben". A felhasználók 70 százalékát kifejezetten idegesíti, hogy minden lépésüket regisztráló okostelefonuk kiszolgáltatja adataikat.

Sok azt is megemlítették, hogy sosem töltenének le olyan alkalmazásokat, amelyekről azt gondolják, hogy adataikat eltárolják, illetve aktuális helyzetüket kijelzik. A szolgáltatók adatvédelmi szabályzatait többségük konkrétan átláthatatlannak és értelmezhetelennek gondolják, amelyeket úgy változatnak meg, hogy a felhasználnálók adatbiztonságával kapcsolatban aggályok merülhetnek fel.

A Snowden által kiszivárogtatott "megfigyelhetőség" nem csak zavarja őket, aggasztónak és tarthatatlannak gondolják a mobiltelefonok "követhetőségét". Többen aggódnak, hogy mobil eszközeiken végzett banki műveletek, vagy egyéb fizetési tranzakciók miatt. A bizalmatlanság különösen megerősödött azon applikációkkal szemben, amelyek az aktuális tevékenységüket közzéteszik a közösségi médiában.

A felmérés további adatai az emarketeren találhatók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!