Az ágy alatt gyulladt ki egy MacBook Pro

Az ágy alatt gyulladt ki egy MacBook Pro
Könnyű sérüléseket szerzett egy 15 hüvelykes MacBook Pro tulajdonosa, miután a laptopja akkumulátora váratlanul kigyulladt

Az eszközt 2015-ben gyártották, ez az a széria, amit egyes légitársaságok is betiltottak, mivel a telepet potenciálisan tűzveszélyesnek ítélték - írja a 24.hu.

Az esetről egy Squeezieful nevű felhasználó számolt be a Redditen, a megosztott fotókon az is látszik, hogy a kezén égési sérülések keletkeztek a baleset következtében, mikor megpróbálta a lapotopot eltüntetni az ágy alól. A felhasználó elmondása szerint a laptop az ágy alatt volt alvó módra állítva, és nem állt töltés alatt. Ő is éppen aludt, és csak a szúrós füstszagra ébredt fel.Ugyan szerencsésen megúszta az esetet, de a baj nagyobb is lehetett volna, ha a lakás berendezése lángra kap.

Az Apple korábban tömegesen visszahívta a 2015. szeptember és 2016. február közt gyártott 15 hüvelykes MacBook Pro laptopokat, miután több bejelentést is kapott arról, hogy az érintett széria darabjai közül több is felrobbant, vagy kigyulladt. Jó eséllyel a baleset elszenvedője egy ilyen problémás modellt használt még, bár elmondása szerint a kérésnek eleget téve az akkumulátor-visszahívási programban is részt vett már.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: laptop