Az OptiPlex újragondolja az asztali számítógépek felhasználói élményét

Az OptiPlex újragondolja az asztali számítógépek felhasználói élményét
A Dell Technologies bemutatta a 30 éves OptiPlex márka asztali modelljeinek legújabb generációját. A vállalat folyamatosan arra törekszik, hogy jobbá és egyszerűbbé tegye az asztali számítógépek használatát. A vállalat összegyűjtötte ügyfelei visszajelzéseit, hogy azok segítségével átalakítsa a felhasználói élményt, és minden eddiginél könnyebben megvásárolhatóvá és kezelhetővé tegye termékeit. Az új termékcsalád egyszerűbb, miközben minden eddiginél jobb teljesítményt és intelligensebb működést biztosít.

Az OptiPlex 30 év után is megbízható márkának számít a vállalati asztali számítógépek piacán. A Dell Technologies elkötelezett aziránt, hogy a világ legbiztonságosabb1 és legintelligensebb számítógépeit2 kínálja, amelyekre ügyfeleik mindig számíthatnak. Az OptiPlex 10 ügyfele közül 9 úgy gondolja, hogy az OptiPlex jobban teljesít a versenytársainál az egyszerű üzembe helyezés, a támogatások és a megbízhatóság terén.3

A 13. generációs Intel® processzorokkal felszerelt OptiPlex gépeknek mostantól nem lesz sorozat- vagy modellszáma, tehát az ügyfelek többé nem találkozhatnak 3-as, 5-ös vagy 7-es sorozatú gépekkel, csak egyetlen OptiPlex modellel. Az ügyfelek egy egyszerű kétlépéses folyamattal választhatják ki a gép kialakítását, majd az igényeiknek megfelelő funkciókat. A vállalat könnyebb felügyeletet biztosít azáltal, hogy az all-in-one gépeket egy adott típusú BIOS-szal, az összes többi tornyot pedig egy másik típusú BIOS-szal kínálja. Ez időt takarít meg az informatikai részleg számára.

A Dell gépen kívüli BIOS-ellenőrzést is nyújt, amely rögzíti és tárolja a rendszerképet és a támadásra utaló jeleket a BIOS sérülése esetén, amelyek segítségével az informatikai szakemberek azonosíthatják a potenciális jövőbeli fenyegetéseket. A SafeID biztosítja a hitelesítés integritását, mivel egy dedikált biztonsági chipben tárolja és dolgozza fel a fejlett hitelesítő adatokat. Az ügyfeleknek nem kell többé aggódniuk, amikor leadnak egy rendelést, mert a biztonságos összetevő-ellenőrzési szolgáltatás segítségével ellenőrizhetik az üzleti Dell termékeket és azt, hogy a fő összetevők megfelelnek-e a megrendelési és a gyártási specifikációknak, ami megteremti az ellátási lánc biztonságát.

Az OptiPlex számára továbbra is fontos a megbízható felhasználói élmény, ezért a termékek szigorú minőség-ellenőrzésen átesett, fenntartható és tartós alkatrészek felhasználásával készülnek. Ebben az évben a Dell OptiPlex asztali számítógépek akár 59,6%-ban felhasználás után újrahasznosított műanyagból készültek.4 Emellett bizonyos Dell OptiPlex asztali számítógépek legalább 10 százalékban újrahasznosított acélból készültek,5 így az ökológiai lábnyom is csökken.

Az új 24 colos all-in-one megoldás kategóriájában a legjobb teljesítményt, hangzást és képi világot nyújtja, mindezt letisztult, elegáns kialakításban. A gép elérhető akár Intel® Core™ i9 processzorokkal, 64 GB DDR5 memóriával és kihúzható FHD vagy 5 MP-es infravörös kamerával, továbbá expressz bejelentkezési és intelligens adatvédelmi funkcióval. Ezen új technológiák biztosítják a lehető legjobb látványt és hangzást, valamint a minden eddiginél biztonságosabb együttműködést. Az új, opcionális ergonomikus állványok és az alacsony kékfény-kibocsátási tanúsítvánnyal rendelkező érintésvezérelt és nem érintésvezérelt panelek egész nap kényelmes használatot biztosítanak.

Az új OptiPlex Micro maximális hatékonyságot biztosít ultrakompakt kivitelben. Akár Intel® Core™ i9 processzorokkal és 64 GB DDR5 memóriával is elérhető. Az idei év egyik kiemelkedő innovációja az OptiPlex Micro (35 W-os) konfigurációhoz elérhető egy Type-C-kábeles tápellátási megoldás. Egyszerűen csatlakoztatható a Type-C-kábel egy Dell USB-C-hub monitorhoz és a Micro (35 W-os) modellhez, így egyetlen kábelen keresztül történik a tápellátás, valamint a videó- és adatátvitel, a munkaterület pedig rendezett és könnyen áttekinthető marad.

Azon ügyfeleik számára, akiknek a Micro által nyújtottnál erősebb teljesítményre vagy több portra van szükségük hasonlóan helytakarékos kialakításban, a Dell frissíti a kis helyigényű gépeinek kínálatát, amelyek mostantól akár Intel® Core™ i9 processzorokkal és 128 GB DDR5 memóriával is elérhetőek.

Végezetül pedig azoknak a felhasználóknak, akik a lehető legnagyobb teljesítményt és kompromisszumok nélküli bővítési lehetőségeket szeretnének, választhatják az új OptiPlex tornyot, amely akár 125 W-os i9-es processzorokkal, csúcskategóriás NVIDIA® grafikus kártyákkal és akár 128 GB DDR5 memóriával is rendelhető.

Az Intel vPro® platform funkciói az új termékkínálatban is megtalálhatók. Az Intel vPro® Essentials és az Intel vPro® Enterprise modern felügyeleti funkciókat és hardveresen megerősített biztonságot kínál, továbbá a modern készenléti állapotnak köszönhetően csökkenti az energiafogyasztást. Emellett az új termékcsalád intelligensebb működésű a Dell Optimizer révén, amely növeli a mesterséges intelligenciára épülő, személyre szabott hatékonyságot.

Az új OptiPlex termékcsalád előre összeállított hibrid munkavégzési megoldásokat kínál, többek között világelső kijelzőket6, a hatékony együttműködést támogató kiegészítőket, valamint tartókat és állványokat. Ezeket integrált termékmegoldásokként terveztek és teszteltek, hogy ügyfeleknek a kategóriában a legjobb felhasználói élményt nyújtsák.

Az új ajánlatok közé tartoznak az opcionális all-in-one állványok, amelyek a Dell kijelzőkkel együtt használva zökkenőmentes dupla kijelzős kialakítást biztosítanak. Az új Dell billentyűzet és egér az optimális konferenciaélményt biztosítja a hatékony együttműködés jegyében. Jelenleg olyan, konferenciahívásokhoz készült Dell kijelzőket és kamerákat kínál a vállalat, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a Windows Hello szolgáltatással.

Az idei évtől a hatékonyság további növelése érdekében minden Dell perifériaeszköz zökkenőmentesen együttműködik a Dell Optimizer technológiájára épülő perifériaeszköz- és kijelzőkezelő megoldással.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!