Az OPPO is csatlakozik a leggyorsabban növekvő felhőalapú számítástechnikai platformhoz

Az OPPO is csatlakozik a leggyorsabban növekvő  felhőalapú számítástechnikai platformhoz
Az OPPO bejelentette, hogy arany fokozatú fokozatú partnerként csatlakozik a Cloud Native Computing Foundation (CNCF) iparági klaszterhez. A gyártófüggetlen felhőinfrastruktúrát fejlesztő testület legfontosabb támogatói között szerepel az Amazon, a Cisco, az IBM, a Google és a Microsoft is.

Az OPPO csatlakozott a Cloud Native Computing Foundation (CNCF) iparági testülethez, amelynek célja egy olyan komplex ökoszisztéma létrehozása, amely hatékonyan képes kihasználni a modern felhőinfrastruktúra egyes elemeit. Jelenleg a CNCF-nek több mint 450 tagja van, az alapító tagok közé olyan vállalatok tartoznak, mint a Google, a Twitter, az Intel, a Cisco, az IBM, a Docker, az Univa vagy a VMware. Az OPPO kezdetektől fontos támogatója a felhőalapú natív technológiák fejlesztésének, különösen nagy hangsúly fektetve az Internet of Experience (IoE) alapú termékekre és szolgáltatásokra.

„Az OPPO a CubeFS felhőalapú natív alkalmazások elosztott fájlrendszerének fő fejlesztője, ezért a CNCF Gold tagjává válva olyan erőforrásokat és támogatást tudunk biztosítani, amelyek elősegítik az innováció folytatását a felhőalapú natív közösségben. Alig várjuk, hogy a CNCF sokszínű és tehetséges fejlesztői csapatával dolgozhassunk szerte a világon" – mondta Haifeng Liu, az OPPO felhőalapú alkalmazások alelnöke.

A CubeFS egy felhőalapú natív konténer platform, amely POSIX-kompatibilis és S3-kompatibilis interfésszel is rendelkezik, így lehetővé teszi a tárhely számítási kapacitáshoz való igazítását. Az OPPO a projektet a közösség tagjaival kívánja továbbfejleszteni annak érdekében, hogy képesek legyenek a technológiára egy hosszú távon fenntartható ökoszisztémát építeni.

„Az OPPO nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a CubeFS egy életképes CNCF inkubációs projekt legyen, ami lehetővé teszi a tárhely infrastruktúra online alkalmazásokhoz, adatbázis- és/vagy adatfeldolgozási szolgáltatásokhoz, valamint a Kubernetes által szervezett gépi tanulási feladatokhoz való allokálását, ezért örömünkre szolgál és alig várjuk a közöst munkát az OPPO szakembereivel" – mondta Chris Aniszczyk, a CNCF technológiai igazgatója.

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!