Az LG a 2024-es CES-en mutatja be legújabb QNED televízióit

Az LG a 2024-es CES-en mutatja be legújabb QNED televízióit
Az LG Electronics (LG) bejelentette legújabb, 2024-es QNED és QNED Mini LED televízióit. A még szélesebb képernyőválaszték része egy ultranagy, 98 hüvelykes modell is, amely életteli képminőséggel, fejlett, mesterséges intelligencia alapú képfeldolgozási technológiákkal, széleskörű személyre szabhatósággal és kifinomult dizájnnal érkezik.

2024-re az LG QNED televíziói még tovább fejlődtek, az α8 mesterségesintelligencia-processzor ugyanis jelentősen többet tud elődjénél, hiszen ahhoz viszonyítva 1,3-szer erősebb teljesítmény, 2,3-szeres grafikai tudás és 1,6-szer gyorsabb feldolgozási sebesség jellemzi.

Az LG AI Picture Pro technológiája a kifinomultabb vizuális megjelenítés érdekében a legmodernebb, mélytanuláson alapuló megoldást használja a tökéletes képminőségért. Ez a sokoldalú funkció képes arra, hogy azonnal különbséget tegyen a képernyőn megjelenő arcok, tárgyak és háttérelemek között, és ez alapján gazdagítsa a textúrát vagy emelje k a finom részleteket. A Dynamic Tone Mapping Pro technológia blokkokra osztja a képet, és valós időben elemzi mindegyiket, hogy felismerje a legsötétebb és legvilágosabb területeket, és precíz HDR-optimalizálással emelje ki a részleteket. A képvarázsló (Personalized Picture Wizard) funkcióval a felhasználók kényelmesen saját ízlésükre szabhatják a képminőséget: egy képválogatásból kiválaszthatják a számukra leginkább tetsző megjelenítési módokat, amelyeket a mélytanulás funkció aztán más tartalmakra is alkalmaz.

Az életteli képmegjelenítés mellett a hangzásra is odafigyeltek a fejlesztők: az AI Sound Pro technológia virtuális 9.1.2-es térhatású hangzást kínál a tévékészülékek beépített hangszóróinak használatakor. Azért, hogy a hangzás mindig egységes maradjon, a WOW Orchestra funkció zökkenőmentesen kapcsolja össze az LG hangprojektort a tévé hangszóróival, így teremtve meg egy lenyűgöző, háromdimenziós hangélményt.

Az LG Quantum Dot és NanoCell színtechnológiáival a vállalat legújabb QNED tévéi pontos és élénk képminőséget garantálnak hiperrealisztikus látványvilággal. A továbbfejlesztett színvisszaadással a QNED televíziók autentikus színei tovább fokozzák a vizuális mélységérzetet.

A valósághű kontraszt elérése érdekében az LG QNED Mini LED tévék ún. Precision Dimming technológiát alkalmaznak, amely jobb fokozatosságot és pontos háttérvilágítás-szabályozást tesz lehetővé, az LG QNED készülékek pedig helyi dimmelési technológiával teremtik meg az élénk kontrasztot és a kivételes fényerőt.

Az LG QNED Mini LED TV QNED90 modell rendelkezik az ún. Million Grey Scale funkcióval, amely 20 bites pontossággal különbözteti meg és jeleníti meg a szürke különböző árnyalatait, így rendkívül élénk kontrasztot biztosít.

Az LG 2024-es QNED televíziói, köztük a QNED85 és QNED80 modellek közös jellemzője az elegáns és kifinomult, mindössze 29 mm vékony profil, amelynek köszönhetően bármely enteriőrhöz illenek, prémium kategóriás megjelenést kölcsönözve a lakás belső terének. A tévék a falra is felszerelhetők, így nagyobb rugalmasságot biztosítanak a bútorok és a készülékek elhelyezése terén.

Az LG 2024-es QNED készülékei sokoldalú személyre szabhatóságukkal és fokozott kényelemmel emelik még magasabb szintre az otthoni szórakozás élményét. A webOS Re:New program révén az LG frissítést kínál a webOS okostévé-platform legújabb verziójára azért, hogy a következő öt esztendő során még több okostévé-tulajdonos számára biztosítsa a legmodernebb felhasználói élményt. Ez a figyelemre méltó ajánlat a 2022-ben bevezetett LG QNED Mini LED 8K modellekre vonatkozik (QNED99 és QNED95 sorozat), a jövőben pedig világszerte kiterjesztik a QNED termékcsalád további típusaira is.

A legújabb LG webOS okostévé-platform segítségével a felhasználók egyéni profilokat hozhatnak létre, hogy az élményt a saját ízlésükhöz igazítsák. Mindemellett a webOS legújabb verziójának fő kezdőképernyője Dynamic Q Card funkcióval rendelkezik a szolgáltatások gyors és könnyed eléréséhez, tematikus csoportokba – például home office, okosotthon-központ, sport, játékok – szervezve azokat. Annak érdekében, hogy a felhasználók minél jobban élvezhessék kedvenc digitális médiáikat, az LG 2024 QNED tévék támogatják az Apple AirPlay-t és a Chromecastot is, így a csatlakoztathatóság és a mobileszközökkel való kompatibilitás még kényelmesebbé válik.

Az eltérő készségekkel és képességekkel rendelkező személyek felhasználói élményét javítva az LG 2024 QNED televíziók számos akadálymentesítési funkciót kínálnak, beleértve a dedikált menübeállításokat, a jelnyelvi avatarokat, a távirányító oktatóanyagát és a gyors problémamegoldást segítő útmutatókat.

Az LG 2024 QNED TV termékcsaládja a képernyőméretek széles skálájával fedi le a vásárlók különböző igényeit és preferenciáit: a választék zászlóshajója az ultranagy, 98 hüvelykes képátlójú készülék, amelynek mérete teljesen magával ragadja a nézőket. Ezzel az óriási modellel a prémium LCD tévék piacán a nagyobb készülékek iránti növekvő keresletet célozta meg az LG, a televíziók széles választéka pedig a vásárlók számára számos olyan alternatívát is kínál – köztük a 43, az 50, az 55, a 65, a 75 és a 86 hüvelykes kijelzőket – amelyek ideálisan illeszkednek bármilyen térbe.

„Az LG 2024-es QNED tévékínálata teljesen új szintre emeli a televíziózás élményét egy olyan fejlett processzorral, amely kiemelkedő audiovizuális élményt tesz lehetővé, legyen szó bármilyen képernyőméretről, miközben személyre szabott, a felhasználók egyedi életstílusához és preferenciájához igazodó élményt nyújt” – mondta Baik Seon-pill, az LG szórakoztató elektronikai részlegének terméktervezésért felelős vezetője. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vevőink számára a páratlan élményt nyújtsunk, mégpedig a webOS terén szerzett évtizedes tapasztalatainkra támaszkodva.”

A CES 2024 látogatói január 9-12. között a vállalat standján (#16008, Las Vegas Convention Center) ismerkedhetnek meg az LG legújabb otthoni szórakoztatói elektronikai innovációival és technológiáival. Az LG összes izgalmas bejelentéséről a CES-en a #LGCES2024 közösségi médián követve értesülhet.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: LG, CES, QNED televízió