Az Eaton bővíti együttműködését a Microsofttal

Az Eaton bővíti együttműködését a Microsofttal
Az intelligens energiagazdálkodással foglalkozó Eaton bejelentette, hogy bővíti együttműködését a Microsofttal annak érdekében, hogy világszerte minél rövidebb időn belül minél több kulcsfontosságú ágazatban váljon lehetővé az Eaton EnergyAware UPS technológia alkalmazása. A bővítés az Eaton és a Microsoft közötti új stratégiai keretmegállapodás része, amelynek célja az iparágban végbemenő legfontosabb változások, többek között a digitális átalakulás, a fenntarthatóság és az energetikai átállás elősegítése.

A stratégiai keretmegállapodás kulcsfontosságú eleme az Eaton saját fejlesztésű EnergyAware UPS technológiájának integrálása a Microsoft projektjeibe. Az UPS-ek elsődleges feladata, hogy tartalék áramellátást biztosítson a kritikus fontosságú alkalmazások és létesítmények számára, és megvédje őket az áramszünetektől vagy áramminőségi problémák okozta következményektől. Az Eaton és a Microsoft többéves szoros együttműködésének köszönhetően olyan digitális funkciókkal bővültek az UPS-ek, amik lehetővé teszik, hogy decentralizált energiaforrásként (DER) működhessenek, és ezzel támogassák a nagy mennyiségű megújuló energiát elosztó hálózatokat.

Ez lehetővé teszi, hogy a „hálózat-interaktív" adatközpontok új generációja, így például a Microsoft által üzemeltetett adatközpontok támogatni tudják a hálózatüzemeltetőket, áramszolgáltatókat a kritikus fontosságú hálózati rugalmasság biztosításában. A rugalmasság értékesítése a hálózat számára lehetőséget nyújt az adatközpontoknak arra, hogy kihasználatlan erőforrásokból jussanak bevételhez, például energiatárolás és a gyors frekvenciaválasz-szolgáltatások nyújtásával. Ezekre a hálózatüzemeltetőknek egyre nagyobb szükségük lesz, ahogy a megújuló energiaforrásokból származó kapacitás növekszik, és a hálózat elveszíti a fosszilis energiaforrásokból származó energiatermeléssel járó kiszámíthatóságát, stabilitását.

Craig McDonnell, az Eaton energiaátállásért és digitalizációért felelős alelnöke és vezérigazgatója ennek jelentőségét magyarázva elmondta: „A hálózatinteraktív UPS segít a hálózati szintű dekarbonizálásban, ami azt jelenti, hogy előnyei messze túlmutatnak az egyes adatközpontok szintjén. Ez paradigmaváltást jelent az adatközpontok energiagazdálkodásában, a teljes környezetihatás-profiljuk szempontjából."

„A hálózatinteraktív adatközpont egy olyan adatközpont, amelynek kiterjedt elektromos rendszere nemcsak az ügyfelek informatikai adatainak és alkalmazásainak védelmét szolgálja, hanem értékes elektromos szolgáltatásokat is nyújt az átviteli rendszer üzemeltetője és a hálózat számára. Ezek a kiegészítő szolgáltatások egyre fontosabbak lesznek ahhoz, hogy a hálózatok megbirkózzanak a megújuló energia nagymértékű felhasználása miatti volatilitás problémájával" – mondta Sean James, a Microsoft adatközpont-kutatási igazgatója.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Microsoft, Eaton