Az EU felcímkéztetné a mesterséges intelligencia által generált képeket

Az EU felcímkéztetné a mesterséges intelligencia által generált képeket
„Az Európai Unió arra ösztönzi az olyan platformokat, mint a Google és a Meta, hogy fokozzák a hamis információk elleni küzdelmet azáltal, hogy a mesterséges intelligencia által generált szövegeket, képeket és más tartalmakat címkékkel látják el” – mondta Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke.

Jourová szerint az, hogy a mesterséges intelligenciával (AI) működő chatbotok új generációja másodpercek alatt képes összetett tartalmakat és képeket létrehozni, új kihívásokat jelent a dezinformáció elleni küzdelemben.

A brüsszeli sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szolgáltatásaikba generatív AI-t építő techcégeknek, mint a Microsoft vagy a Google, olyan biztosítékokat kell kiépíteniük, amelyek megakadályozzák, hogy rosszindulatú szereplők dezinformációt generáljanak. Ez olyan technológia bevezetését jelenti, amely felismeri, ha egy tartalmat AI generált, és ezt egyértelműen jelzi a felhasználóknak.

Jourová szerint az uniós szabályozás célja általában a szólásszabadság védelme, de azt nem gondolja, hogy a gépeknek is joguk lenne a szólásszabadsághoz.

Olvasd el a teljes cikket a Qubit oldalán!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!